Ana SayfaHaberlerGündem'Bugün herkes imtihanda'

‘Bugün herkes imtihanda’

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti MKYK'sındaki kritik yetki devri sonrası ilk kez parti grubunun karşısına çıkıp konuşma yaptı. Davutoğlu sözlerine AK Parti teşkilâtına övgü dolu sözlerle başladı. Daha sonra, "AK Parti hareketi hiçbir tartışmaya, hiçbir hesaba, makama kurban edilmeksizin korunacak en kıymetli hareketimizdir. AK Parti büyük bir davanın adıdır. Biz bu ülkeyi büyük bedeller ödeyerek kurduk. Bu vatana aşkla, imanla, sadakatle bağlı bir kadroyuz" dedi.

 

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü Anayasa Komisyonu'ndaki ikinci toplantıda da kavga çıkmış, HDP'liler aranın ardından yeniden toplanan komisyonu terk mişti. Anayasa değişikliği AKP, CHP ve MHP'nin oylarıyla geçmişti. Davutoğlu bununla ilgili olarak HDP'ye sert tepki gösterdi. AK Parti'li vekillere teşekkür eden Başbakan, "Sizleri yürekten destekliyorum. Siz dün bir destan yazdınız" dedi.

 

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

 

"Bu hareketin en önemli özelliği yerli ve milli olmasıdır. Bizim bu milletle aramızdaki bağı asla sorgulayamazlar."

 

"Eski Türkiye defterini yeniden açmaya çalışan sanal şarlatanların ve müfterilerin ayak oyunlarına, ameliyat girişimlerine izin vermeyiz."

 

"AK Parti milletle siyaset yapma geleneğinin son halkasıdır. Küresel güçlerin çakma versiyonlarına pabuç bırakmayız."

 

"HDP eli kanlı bir örgütün sözcülüğünü yapmaya, ahlâksız bir şiddeti savunmaya hatta Meclis’e yansıtmaya devam ediyor. Dokunulmazlık konusu açılınca mangalda kül bırakmayan ucuz kahramanlar, vekillerimize saldırıp, pespayeliğin her türlüsünü sergiliyorlar. Kendilerini iyice tüketiyorlar. Gerilimi tırmandırmaya çalışarak iyice tükeniyorlar."

 

"Cani terör örgütünü destekleyen herkese dokunulacaktır. Hiçbir yere kaçamazlar."

 

"(Anayasa Komisyonu'ndaki AK Parti milletvekilleri) Sizleri yürekten destekliyorum. Siz dün bir destan yazdınız."

 

"Milletin emanetini taşıdığımızı unutmayacağız. Birileri kuşağımızın gençlik hayâllerini çaldı, biz gençlerin hayâllerinin çalınmasına izin vermeyeceğiz. Her makamı ayağımın tersiyle iterim, ama  bukutlu davadaki hiçbir arkadaşımın kalbini kırmam."

 

"Ak yürekli kadroların üzülmesine aslaizin vermem, bugün herkes imtihandadır."

 

"Kim ne yaparsa, ne fitne üretirse üretsin biz sadece Allah’tan korkalım."

 

AK Parti MKYK'sında alınan yeni kararla, teşkilâtlarla ilgili yetki yeniden MKYK'ya verilmişti.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -