Ana SayfaHaberlerGündem'ByLock'un geliştiricisi yakalandı'

‘ByLock’un geliştiricisi yakalandı’

 

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri (KOM) soruşturma kapsamında  hakkında yakalama kararı bulunan ve daha önce işten çıkartılan eski TÜBİTAK üst düzey yöneticisi Mesut Yılmazer'in (46), Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki bir yakınının evinin bodrumunda saklandığı bilgisine ulaştı.

 

Söz konusu adrese operasyon düzenleyen KOM ve Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçmaya çalışan Yılmazer'i evin yakınındaki tren yolu üzerinde yakaladı.

Zanlının yanında taşıdığı çantada çok sayıda örgütsel evrak ve doküman ele geçirildiği bildirildi.

 

Gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Yılmazer'in, işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderilmesi bekleniyor.

 

Ajansın haberinde Yılmazer'in kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımını geliştiren ekibin içerisinde olduğu iddiasına yer verildi.

 

ByLock kullanan 56 bin kişi

 

Gülen örgütünün, MİT'in takibine takılmamak için 2014 yılından itibaren ByLock yazılımı üzerinden mesajlaşmaya başladığı belirtilmişti.

 

Al Jazeera'nın edindiği bilgilere göre şifreli sistemi kullanan kişi sayısı iki ay önce 40 bin olarak tespit edilmişti ancak sonrasındaki tespitlerle bu sayı 56 bini buldu. 

 

ByLock ullanıcı sayısının 100 bini geçebileceği düşünülüyor.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bu sistemi kullandığı tespit edilenlerin sayısı da 11 Temmuz itibariyle 600. Bu sayının da artması bekleniyor.

 

Kaynak: AA 

- Advertisment -