Ana SayfaHaberlerGündem'Çağrılar karşılık bulmadı'

‘Çağrılar karşılık bulmadı’

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, PKK'ya karşı operasyonların ve 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesine yürüyüş çağrısı üzerine kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik güçleri zırhlı araçlarla önlemleri artırırken, içeri girenleri tek tek kimlik kontrolünden geçirdi.

 

Çağrıya uyup saat 15.30 sıralarında Urfakapı'da toplanıp Sur'a girmek isteyen yaklaşık 200 kişilik grup dağılmaları için yapılan uyarılara uymayınca polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti.Gruptakiler de polise taş ve havai fişekle karşılık verdi. Bir süre devam eden olayların ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

 

Ayrıca merkez Yenişehir ilçesindeki Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binası önünde öğleden sonra toplanan yaklaşık 300 kişi Sur'a yürümek için hazırlık yaparken, polis ekipleri de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin dağılmaları yönündeki uyarısına rağmen yürümeye çalışan gruba saat 16.00'dan itibaren polis basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

 

Akşam saat 21:30'a kadar bazı mahallerde küçük gruplar eylemlerini sürdürüken, polisin müdahalesi sonrası olaylar sona erdi.

 

Valilik: Çağrı vatandaşlar nezdinde karşılık bulmadı

 

Diyarbakır Valiliği de eylem sonrası yaptığı açıklamada "Kanunsuz gösteri ve yürüyüş davetlerine riayet edilmemesi yönündeki çağrının vatandaşlar nezdinde büyük ölçüde karşılık bulduğu ve söz konusu yasa dışı yürüyüş ve gösteri davetlerinin boşa çıktığı görülmüştür. Diyarbakır halkına göstermiş oldukları sağduyu ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz" denildi. Valilik açıklamasında "Vatandaşların kentin huzur ve esenliğini bozmaya yönelik bu tür kanunsuz talep ve kışkırtmalara karşı göstermiş olduğu tavrın herkesçe görülmesi ve doğru okunmasının büyük önem arz ettiği" ifadelerine yer verildi.

 

Demirtaş basın toplantısı yapacak

 

HDP de Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın Perşembe günü basın toplantısı yapacağını duyurdu. Partiden yapılan açıklamaya göre, Demirtaş, HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DTK Eşbaşkanları Hatip Dicle, Selma Irmak ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.  

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -