Ana SayfaHaberlerGündemÇavuşoğlu, Kerry ile görüştü

Çavuşoğlu, Kerry ile görüştü

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri John Kerry ile görüştü.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleşen görüşme sonrasında ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki bakanın Suriye ve Irak'ta IŞİD'le mücadele, Türkiye-Suriye sınırının daha güvenli hale getirilmesi için alınabilecek önlemler ve Libya'da siyasi birlik çabalarını ele aldıkları kaydedildi. Açıklamada, Kerry'nin bu konular dışında, Türkiye'deki güçlü demokratik kurumların varlığının önemini ve bu kapsamda basın özgürlüğü ve bununla ilgili devam eden davaları gündeme getirdiği belirtildi.

 

Görüşme öncesi ortak açıklama

 

Görüşme öncesi gazetecilerin karşısına çıkan iki bakan, Suriye, IŞİD ve sığınmacılar konularını ele alacaklarını söyledi.

 

John Kerry, konuşmasına "Türkiye’de yaşanan terör olaylarında yaşamını yitirenler için başsağlığı dileklerini" dile getirerek başladı. ABD ile Türkiye’nin bir çok konuda ortak çıkarları olduğuna değinen Kerry, terörizme karşı mücadele ve sığınmacılara yardım konularında Türkiye’yi takdir ettiklerini söyledi.

 

Brüksel ve Bağdat’ta yaşanan saldırılara da değinen Kerry, "IŞİD, El Nusra gibi terörist örgütleri olabildiğince çabuk yok etmek, bölgeye istikrar getirmek hepimizin ortak çabası ve çıkarı" dedi.

 

Çavuşoğlu da, Kerry’nin başsağlığı dilekleri için teşekkür ettikten sonra, terörün yalnızca Türkiye için değil, Avrupa, Afrika, tüm dünya için tehdit olduğunu söyledi. Türkiye’nin hem kendi bölgesinde hem de dünyada terörle mücadelede kararlı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, IŞİD, El Nusra ve PKK'ya karşı işbirliğinin artırılması konularını ele alacaklarını belirtti.

 

Çavuşoğlu, bu yıl içinde Kıbrıs sorununun çözülmesini umduklarını da dile getirdi.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -