Ana SayfaHaberlerGündem'Şike kumpası'nda 29 kişiye tutuklama istemi

‘Şike kumpası’nda 29 kişiye tutuklama istemi

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "şike operasyonunda kumpas" soruşturma kapsamında gözaltına alınan 46 şüphelinin savcılık sorgusu tamamlandı.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzili Aydoğdu tarafından sorgulanan şüphelilerden 29'u tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Aralarında gazetecilerin de olduğu 6 kişi de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. 11 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

 

Çağlayan'da eylem

 

Fenerbahçe Kulübü Yönetimi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "şikede kumpas" soruşturmasıyla ilgili Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

 

Saat 19.07'de yapılan açıklamada Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu, Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu ve yönetici Önder Fırat yer aldı.

 

Ayrıca yaklaşık 300 sarı-lacivertli taraftar da adliye önünde takımı lehine slogan atıp tezahüratlarda bulundu. Taraftarlara megafon ile seslenen Yıldırım'ın konuşması şöyle:

 

"Biz 2011'de de aynı yoldaydık, bugün de aynı yerde hep birlikte aynı yoldayız. Bu ülke için hepimiz daha sağlıklı çalışacağız, daha sağlıklı olaylara bakacağız. Bu ülkede Cumhuriyet’in ve Atatürk ilkelerinin devam etmesi için de hep beraber çalışacağız. Hepinize teşekkür ediyorum. Türkiye büyüktür bu büyüklüğünü de sizler gösteriyorsunuz, kumpas davalarında bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımız göstermektedir. Hepimiz şükretmeliyiz ki bizler yaşıyoruz, ölen insanlar var, onurlarıyla mücadele edip bu hayattan bizim yanımızdan ayrılan insanlar var, aramızdan ayrılan insanları saygı ve rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu mücadelesinde devletin alacağı kararda da, hep birlikte aynı yolda yürüyeceğimizi burada beyan ediyorum, hepinize sağlıklı günler diliyorum."

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -