Ana SayfaHaberlerGündemCeren Özdemir cinayeti davası bugün başlıyor

Ceren Özdemir cinayeti davası bugün başlıyor

 

Van yüksek güvenlikli cezaevinde tutuklu bulunan Arduç, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da başlayan duruşmaya , Ceren’in ailesiyle karşılaştırılmaması ve güvenlik gerekçeleriyle SEGBİS üzerinden katılacak.

 

Duruşmada Ceren Özdemir’in ailesini, Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz ve onlarca avukat temsil ediyor.

 

Özgür Arduç hakkında, Ceren Özdemir'i öldürmek ve iki polis memuruna yönelik öldürmeye teşebbüs suçlarından 2 ayrı iddianameyle 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. Türk Ceza Kanunu'nun 62'nci maddesi uyarınca ceza indirimi uygulanmaması talep edilen iddianameler, mahkemeye sunulmuş ve kabul edilmişti.

 

Duruşma öncesi davayı takip etmek için adliyeye gelen kadınlar basın açıklaması yaptı. Açıklamada, sadece Arduç'un değil, onun açık cezaevine geçmesinden, serbestçe dolaşmasından sorumlu olanların da yargılanması talep edildi. Kadın Meclisleri temsilcisi Ayşen Ece Kavas ise yaptığı açıklamada 11 ayda 430 kadının öldürüldüğünü  ve hepsinin önlenebileceğini kaydetti. Kavas sözlerine şöyle devam etti:

"Biz bu sokaklarda öğürce dolaşamazken katiller nasıl dolaşıyor biz bunu soramazmıyız. Katiller değil kadınlar bu ülkede özgürce dolaşana kadar biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Kadınların mücadelesi olmasa hiçbir adım atılmayacak. 6284 sayılı kanun çıkarken öldüren kadınlar o Meclis’te bakanlıkta her yerde eylemler yaptılar. O yasaların her bir maddesi bir kadının hayat hikayesi. Adaletini mücadelemizle sağladığımız Şule Çet kadın kardeşimiz gibi bütün genç kadın kardeşlerimiz ve özgürce yaşamak isteyen bütün kadınlara diyoruz ki asla yalnız yürümeyeceksin"

- Advertisment -