Ana SayfaHaberlerGündemCHP, OHAL izleme komisyonu kurdu

CHP, OHAL izleme komisyonu kurdu

 

CNN Türk yayınında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Beştepe'deki zirvede "cadı avı endişesini dile getirdiğini" söyledi. 

 

"Darbeyle ilişkili olanların ihracından daha doğal bir şey olamaz. Kurunun yanında yaşın da yanmaması lazım, dikkatli olmak lazım. Beştepe'deki zirvede 'cadı avı' endişesini dile getirdim. Savcılar kamuoyu gözünde soru işaretleri yaratmamalı. Darbeciler hukuk içinde yargılanmazsa devletin darbecilerden farkı kalmaz"  

 

"Hakimler veya savcılar tarafsızlıklarına gölge düşürmemeli" diyen Kılıçdaroğlu, OHAL uygulamalarını izleme komisyonu oluşturduklarını belirtti. 

 

Kılıçdaroğlu, "Darbecilerin yaptığı suç ama bir eri linç etmek de suç. Talimata uyan er ve erbaşı linç edenler de adalete teslim edilmeli" ifadelerini kullandı. 

 

"HDP'nin de olması gerektiğini Cumhurbaşkanı'na söyledim"

 

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz öncesi yaptığı birçok konuşmada Beştepe'ye gitmeyeceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı aradı, darbeye karşı tavrımız için teşekkür etti. Olağanüstü bir durum olduğu için Beştepe'ye gittim. 4 siyasi parti liderinin de Beştepe'de olmasını isterdim. HDP liderinin de Beştepe'de olmasında yarar görüyordum. HDP'nin de olması gerektiğini Cumhurbaşkanı'na söyledim" ifadelerini kullandı.

 

"Siyasi partiler darbe girişimi sonrası özeleştiri yapmalı" diyen Kılıçdaroğlu, "Birbirimizi dinlemeliyiz, demokrasinin uzlaşma kültürü olduğunu unuttuk" dedi. 

 

Liyakat vurgusu

 

"Bir kişi cemaatten olduğu için devlette yükseliyorsa liyakat bozulur. Sınav sorularının çalınmasıyla ilgili dosyaların büyük kısmı kapatıldı. Yargı bağımsızlığının önemini Beştepe'deki zirvede ifade ettim. Türkiye'nin en azından AB'deki demokratik standartları sağlaması lazım."

 

Gazetecilere gözaltı

 

Kılıçdaroğlu, gözaltına alınan gazetecilerle ilgili de konuştu:

 

"Bülent Mumay "yarın ifade vereceğim" diyor gece gözaltına alıyorsun, Ali Bulaç tanıdığım vicdanlı yazarlardan biri. Bunlara dikkat edilmeli. Alileleri var. Toplum bunlara darbeci yaftasını yapıştırırsa çok büyük haksızlık olur. Balyoz'da haber kaynağını kimse sorgulamadı, birine uyguluyorsanız diğerine de uygulayacaksınız. Hukuk çifte standardı kabul etmez."

 

"Gülen'in iade edilmesi lazım"

 

"Gülen'in iade edilmesi lazım, aklanmak istiyorsa yargının karşısına çıkmalı. Gülen'in iade süreci için milletvekilimiz Oğuz Kaan Salıcı da ABD'ye gidecek."

 

Kaynak: CNN Türk

- Advertisment -