Ana SayfaHaberlerGündemCHP Parti Meclisi: Tuncay Özkan dışarıda kaldı, Sevgi Kılıç seçildi

CHP Parti Meclisi: Tuncay Özkan dışarıda kaldı, Sevgi Kılıç seçildi

CHP’nin yeni Parti Meclisi belirlendi: Tuncay Özkan 8, Gürsel Tekin 1 oy farkla seçilemedi. Sezgin Tanrıkulu yedek üye olarak seçilebildi, en çok oyu Faik Öztrak aldı, 365 oy alan avukat Sevgi Kılıç CHP Parti Meclisi’ne girdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 27. Büyük Kurultayı Parti Meclisi (PM) üyelerinin seçimiyle sona erdi. Parti yönetimine 52 asil, 15 yedek üye seçilirken, 8 kişi de Bilim Kurulu listesinden gelerek PM’de kendisine yer buldu. Kılıçdaroğlu’nun 80 kişilik anahtar listesinde bulunan Tuncay Özkan ve Gürsel Tekin seçilemedi. En çok oyu parti sözcüsü Faik Öztrak alırken, genç kadın avukat Sevgi Kılıç da CHP delegesi tarafından desteklendi ve hem genç hem de kadın kotası sayesinde PM’ye girmeyi başardı.

Seçimde en çok oyu alan Faik Öztrak’ı 862 oyla Bülent Kuşoğlu, 855 oyla Ali Öztunç, 848 oyla Rıfat Nalbantoğlu ve 844 oyla Oğuz Kağan Salıcı takip etti.

Genç ve kadın adaylardan Pınar Uzun, Ayça Taşkent, Sevgi Kılıç, Erbil Aydınlık, Gökçe Gökçen, Ahmet Hakan Uyanık, Semra Dinçer, Neslihan Hancıoğlu, Semra Dinçer, Gizem Özcan ve Hasan Efe Uyar da gençlik ve kadın kotaları sayesinde yeni yönetimde yer almayı başardı.

Kılıçdaroğlu’nun 80 kişilik anahtar listesini delen Gürsel Erol, Gaye Usluer, Gökhan Günaydın, Eren Erdem, Müslim Sarı asil üyeliğe; Mehmet Tüm, Hakkı Akalın, Aylin Nazlıaka, Mehmet Ali Çelebi ve Berhan Şimşek ise yedek üyeliğe seçildi.

Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde bulunmasına rağmen Gürsel Tekin 1 oy, Tuncay Özkan ise 8 oy farkla yeni PM’nin dışında kaldı.

İlhan Cihaner’i destekleyen milletvekili Ali Şeker ise 314 oy alarak PM’de kendisine yer bulamadı. Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’ndan ise 8 akademisyen seçildi.

CHP’nin 52 kişilik PM şöyle oluştu:

Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu, Ali Öztunç, Rıfat Turuntay Nalbantoğlu, Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, Umut Akdoğan, Deniz Demir, Gürsel Erol, Erdoğan Toprak, Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, Ahmet Akın, Hakkı Suha Okay, Ednan Arslan, Gamze Akkuş İlgezdi, Zeynel Emre, Murat Emir, Tekin Bingöl, Ulaş Karasu, Gamze Taşcıer, Gökhan Zeybek, Bülent Tezcan, Orhan Sarıbal, Seyit Torun, Tahsin Tarhan, Özgür Karabat, Gaye Usluer, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Eren Erdem, Hasan Baltacı, Devrim Barış Çelik, Gülizar Biçer Karaca, Nevaf Bilek, Müslim Sarı, Ali Mahir Başarır, Aysu Bankoğlu, Yaşar Seyman, Candan Yüceer, Aylin Nazlıaka, Pınar Uzun, Ayça Taşkent, Sevgi Kılıç, Erbil Aydınlık, Gökçe Gökçen, Ahmet Hakan Uyanık, Neslihan Hancıoğlu, Semra Dinçer, Gizem Özcan ve Hasan Efe Uyar.

PM’nin 15 kişilik yedek üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor:

Emre Yılmaz, Mehmet Akif Hamzaçebi, Turan Aydoğan, Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Tüm, Hakkı Akalın, Hüseyin Yaşar, Mehmet Ali Çelebi, Aykut Erdoğdu, Ahmet Kaya, Necdet Saraç, Berhan Şimşek, Yıldırım Kaya ve Adnan Demirci.

Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’ndan da (BYKP) PM’ye 8 akademisyen seçildi:

Yunus Emre (1021 oy), Aylin Yaman (964 oy), Fethi Açıkel (959 oy), Burhan Şenatalar (905 oy), Ali Rıza Erbay (887 oy), Lale Karabıyık (871 oy), Yüksel Taşkın (780 oy), Ayşe Eser Danışoğlu (756 oy).

Kılıçdaroğlu’nun BYKP için önerdiği anahtar listede bulunan ODTÜ öğretim üyesi Prof. Tarık Şengül ve gazeteci Örsan Öymen’in felsefe profesörü oğlu Örsan Kunter Öymen ise seçilemedi.

- Advertisment -