Ana SayfaHaberlerGündemCHP PM üyesi Kadıgil gözaltına alındı

CHP PM üyesi Kadıgil gözaltına alındı

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu savcılarından Umut Tepe, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Sera Kadıgil hakkında, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla "Cumhurbaşkanına hakaret", "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

 

Savcı Tepe, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıyla, Kadıgil'in bu suçlar nedeniyle yakalanması ve hakkında gözaltı işlemi uygulanmasını istedi.

 

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözaltı işlemini uygulamak için sabah saatlerinde, aynı zamanda avukat olan Kadıgil'in ofisine gittiği ve sanık olduğu bir davanın duruşmasına katılmak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gittiğini öğrendikten sonra adliyeye geçtikleri belirtildi.

 

Görevli polisler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret suçundan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın ikinci duruşmasına girecek Kadıgil'i duruşma salonu önünde bekledi. Duruşmanın ardından Sera Kadıgil gözaltına alındı.

 

Savcılığa göre Kadıgil'in Twitter hesabından, "O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstüne ebedi inlemesin artık n'olur ya! Resmen ağzıma ağzıma okunuyor her sabah", "Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim 'şehitler ölmez vatan bölünmez'den tiksindiğim kadar" ve "Kapıda oynayan çocuklardan rahatsız olunca kızgın yağ dökem mi üstlerine? Ya da uykumdan uyandıran ezan için camiyi basıp imamı mı keseyim?" şeklindeki paylaşımlarıyla "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarını işlediği iddia ediliyor.

 

CHP PM Üyesi'nin 16 Temmuz 2016'da da "TRT'de okunan metin! Gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeki cumhurbaşkanı" şeklindeki paylaşımıyla da "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği iddiası var.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -