Ana SayfaHaberlerGündemÇin'de ilk kez yeni vaka sayısı sıfırlandı

Çin’de ilk kez yeni vaka sayısı sıfırlandı

 

TSİ 08.45: Avustralya ve Yeni Zelanda sınırları kapatıyor

Avustralya ve Yeni Zelanda koronavirüsle mücadele için sınırlarını kapatma kararı aldı. Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern iki ülkeye seyahat yasağının bu akşamdan itibaren yürürlüğe gireceğini duyurdu. Avustralya Başbakanı Morrison hastalığa yakalananların yüzde 80’inin virüsü yurtdışında kaptığının tespit edildiğini, bu nedenle böyle bir önleme başvurulduğunu belirtti. Söz konusu uygulama iki ülkede sürekli ikamet edenlerle onların aile fertlerini kapsamıyor.

 

TSİ 07.18: Çin'de yeni vaka sayısı sıfırlandı

 

Çin’de koronavirüsün ortaya çıkması ve resmi istatistikler tutulmaya başlanmasından bu yana ilk kez yeni koronavirüs vakasına rastlanmadı. Pekin’deki Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, bir önceki günden beri hiçbir vatandaşa hastalığın bulaşmadığı belirtildi. Ancak salgına yurtdışında yakalanan 34 Çin vatandaşının bulunduğu açıklandı. Çin’de koronavirüse yakalananların sayısı 80 bin 928. Ülkede Perşembe günü sekiz kişinin daha yaşamını yitirmesiyle salgından ölenlerin sayısı 3 bin 245’e yükseldi.

 

TSİ 05.00: AMB'den 750 milyar euroluk tahvil alım paketi

 

Avrupa Merkez Bankası koronavirüsun ekonomik sonuçlarıyla mücadele etmek için 750 milyar euroluk acil tahvil alım paketi açıkladı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Olağanüstü dönemler olağanüstü tavırları gerektirir. Yetkimiz dahilindeki bütün araçları kullanmaya kararlıyız" dedi.

 

TSİ 04.00: GM, Fiat Chrysler ve Ford da üretimi durduruyor

 

Amerikalı otomobil üreticileri General Motors, Fiat Chrysler ve Ford koronavirüs nedeniyle Kuzey Amerika’daki üretimlerini Mart sonuna dek durdurma kararı aldı. Üç şirketten yapılan ortak açıklamada, böylece çalışanlar ve ailelerinin korunmasının amaçlandığı açıklandı. General Motors şefi Mary Barra Kuzey Amerika’daki gelişmelerin fabrikaların kapatılmasının "doğru bir adım" olduğunu gösterdiğini belirtti. ABD’de koronavirüs vakalarının sayısı 7 bin 700’i aştı. Ölenlerin sayısı ise 118.

- Advertisment -