Ana SayfaHaberlerGündem“İçişleri Bakanlığımız karga tulumba alır gelir mi, göreceğiz”

“İçişleri Bakanlığımız karga tulumba alır gelir mi, göreceğiz”

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

"Terör karşısında ilkeli bir tavır göstermelerini isteyeceğiz."

 

"NATO ortak iştiraklerinde 8. sıradayız. Londra toplantısı ittifakın 2020'li yıllarına kendisini uyarlamasının da ilk adımı olacaktır."

 

"Ülkemizle ilgili kötü niyetli tartışmaları nazarı dikkate almadık, almıyoruz. Londra'da bazı devlet başkanlarıyla görüşmelerimiz olacak. Ayrıca bugün Birleşik Krallığın daveti üzerine Fransa ve Almanya liderleriyle dörtlü bir toplantı yapacak, bölgesel konuları ele alacağız. Liderleri Barış Pınarı Harek3atı'nda son durumu ve Suriyelilerin bölgelerine geri dönüşleriyle ilgili projelerimizi anlatacağız. Libya'daki gelişmeler de zirve toplantısının gündeminde yer alacak. Bu ülkede bir an evvel ateşkes sağlanması konusunda atılabilecek adımları konuşacağız. İngiltere ve Avrupa!da yaşayan insanlarımızla kucaklaşacağız.

 

"Özellikle ünlü mimar Marx'ın üstlendiği Mütevelli heyetinde Cambridge Camisi'nin de açılışını yapacağız."

 

Soru-cevap

 

(Santrallerdeki kararınızı değiştirmede ne etkili oldu?) Bu erteleme tabii ilk defa önümüze gelmiyor. Daha önce de bu talep geldi. Bu ertelemeler yapıldı. Ne yazı ki yüklenici firmalar maalesef buralardaki filtre çalışmalarını gerçekleştirmediler. Şimdi bir talepte daha bulunuyorlar. Bizim bir şeyde kararlılığımız var. Paris Sözleşmesi ile bir süreci yaşıyoruz. Orada iklim değişikliğiyle ilgili birçok teklif geldi. Ancak bu kişiler sözlerinde durmadılar. Biz de imza atmadık. Amerika da bunu imzalamış değil. Derdimiz yenilenebilir enerji konusunda bir defa havanın kirletilmesine fırsat vermeyen bu tür kuruluşları ilahiniyane çalıştıramayız. Yapılacak olan neydi bu termik santrallerde daha başında bu fitrelerin yapılması kararı var. Ama siz bu karara uymazsanız, siz çok daha fazla para kazanacaksınız diye biz halkımızın soluduğu havanın kirlenmesine müsaade edemeyiz. Böyle bir şeyi kabul etmem mümkün değildi. Bir tarafta halkım bir tarafta sermaye vardı.

 

Tabii o dönemde de yine aynı şeyler gündemimizde oldu. Kendileriyle görüşmelerimiz oldu. Bu bacalara modern anlamda filtreleri yerleştirmezseniz bu işin süresi anında kısıtlanır. Verilen sözler tabii ki biz de insanımızı düşünüyoruz vesaire. Ne yazık ki verdikleri sözü tutmadılar. Kendileriyle görüşünce hâlâ partükül değerleri şöyle düşürüldü böyle düşürüldü. Ben halkıma bakıyorum. İş bitmiştir. Burada kararın vericisi halkımdır.

 

Bunun yolu da büyük ihtimalle yeniden ihaledir. Ya da bu bölgeye süratle oraya doğalgazı getirebiliriz. Doğalgazla da enerji ihtiyacımızı giderebiliriz. İstihdam konusunda sıkıntılar yaşanabilir. Bu sıkıntıyı da inşallah farklı yollarla ortadan kaldırırız.

 

(İçişleri Bakanı Soylu'nun Adil Öksüz açıklaması) Aslında bu ifade bu haddini bilmez malum kişi, bu ülkeden kaçmıştır ama sürekli olarak ne yazık ki gittiği ülkelerin yönetimleri tarafından koruma altında. Şu anda ona benzer binlerce FETÖ'cü terörist buralarda yaşıyor. Biz bunların iadesini istedik, adreslerini verdik. Maalesef bize bunları teslim etmediler. Şu anda bununla ilgili böyle bir durum yok. İçişleri Bakanlığımız yapılacak bir operasyonla karga tulumba alır gelir mi onu da görürüz.

"

- Advertisment -