Ana SayfaHaberlerGündemÇok sayıda kaymakam ‘FETÖ’ şüphesiyle görevden alındı, listede 400 kişi olduğu iddia...

Çok sayıda kaymakam ‘FETÖ’ şüphesiyle görevden alındı, listede 400 kişi olduğu iddia ediliyor

Hakkında ‘FETÖ’ soruşturmaları başlatıldığı öne sürülen çok sayıda kaymakam İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla görevden alındı. Talimat, Personel Genel Müdürlüğü’nce isimleri belirlenen kaymakam ve vali yardımcılarının görev yaptığı illerin valilerine gönderildi.

T24’ün haberine göre, talimatların gitmesiyle birlikte ilk aşamada 40’tan fazla kaymakam görevden alındı. Bu isimler arasında Diyarbakır Silvan Kaymakamı ve aynı zamanda belediye kayyımı Mehmet Uslu, Ağrı Diyadin Kaymakamı ve aynı zamanda belediye kayyımı Hasan Doğan, Şanlıurfa’nın Karaköprü Kaymakamı Ufuk Akıl ile Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Batman’ın Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı ile Beşeri Kaymakamı Sinan Aşçı yer alıyor. 

Erzurum Valisi: “Pes Doğrusu”

Erzurum Valisi Okay Memiş de yaptığı açıklamada Erzurum’dan da üç kaymakamın görevden alındığı bilgisini paylaştı. Vali şu ifadeleri kullandı:

“İçişleri Bakanlığı tarafından yaklaşık 35 civarında kaymakamla ilgili FETÖ soruşturması yapıldı. Bizim de üç ilçemizde Narman, Uzundere, Hınıs kaymakamları görevden uzaklaştırıldı. Bu idari bir tedbir, bu mücadele devam ediyor. Yani irtibatını kesmediğini tespit ediyorlar. Bende kesin bilgiler var ama paylaşamam. Pes doğrusu. Biz istiyoruz ki hiçbir kamu görevlisi bu tür şeylere bulaşmasın. Bir kamu görevlisi bize sordu, artık şunu söylüyoruz: ‘Henüz tespit edilememiştir FETÖ’yle bağlantısı’. ‘Henüz’ diyoruz. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek.”

“Listede 400 kişi var”

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı ile MİT Başkanlığı’nın tespitleri sonrasında başlatılan soruşturma listesinde 400 dolayında mülki idare amiri olduğu iddia ediliyor. Adı geçen isimlerin çoğunlukla, Gülenci yapılanmanın devlet kadrolarına yerleşmeye hız verdiği süreçteki ‘95. Dönem Kaymakamları’ndan oluştuğu belirtiliyor. Görevden alınan kaymakamlar hakkında Ankara’da ‘FETÖ’den adli soruşturmanın da başlatılacağı öğrenildi.

Metiner: “Kripto unsurlar her yerde”

AK Partili Mehmet Metiner, Twitter hesabından konuya dair şunları yazdı:

“Ata yurdum Ağrı’dan üç kaymakam FETÖ iltisakları dolayısıyla görevden alındı.

Demek ki neymiş, kripto unsurlar her yerde varlar. Kurumsal asabiyete gerek yok. 

Her an tetikte olmalı ve yapılan uyarıları dikkate almalıyız.

Duyarlılığından dolayı Bakanlığımıza teşekkürler.”

- Advertisment -