Ana SayfaHaberlerGündemÇok tuhaf bir direnç: İlçe belediyeleri İBB’nin Halk Ekmek büfelerini engelliyor

Çok tuhaf bir direnç: İlçe belediyeleri İBB’nin Halk Ekmek büfelerini engelliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen 142 yeni ekmek büfesinin konulacağı yerlerle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili ilçe belediyeleri arasındaki son tartışma dün Ümraniye’de yaşandı. Halk Ekmek büfesinin kurulması önce ilçe belediyesine bağlı ekipler tarafından engellendi, fakat vatandaşların tepki göstermesi üzerine akşam saatlerinde kuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde (İBB) Ocak 2021’de oybirliği ile alınan karar doğrultusunda, İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yerleri noktasal tanımla belirlenen 142 yeni ekmek büfesinin şehit yakınları, gaziler, engelliler, dul ve yetimler tarafından işletilmesi karara bağlanmıştı. İBB, karar sonrasında yeni halk ekmek büfelerini açmaya başladı. Fakat İBB bu faaliyeti sırasında Ünalan, Bulgurlu, Eyüp, Sancaktepe, Üsküdar gibi AK Parti’li belediyelerin engellemesiyle karşılaştı. Bu ilçelerde ilçe belediyelerinin zabıtaları ile İBB zabıtaları arasında problemler yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da yaşanan gerilimin ardından dün de Ümraniye’de, belediyeye bağlı zabıtalar önceden belirlenen Halk Ekmek büfesinin yerleştirilmesini engellenmeye çalıştı.

Ümraniye Belediyesi’nin, İBB’nin halk ekmek büfesi kurmak istediği yere araba koyarak kurulumu engellediği görüldü.

Ümraniye Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin, yeni kurulacak olan Halk Ekmek büfesini engelleme girişimi ilçede yaşayan vatandaşların ve sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Halk Ekmek büfesi, 8-9 saatlik bir uğraşın ardından akşam saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından önceden belirlenen noktanın 20 metre ötesine yerleştirildi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: “İBB Yeni bir mağduriyet balonu şişirmeyi amaçlıyor”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB’yi “İlçe belediyelerini alenen yok sayarak bilinçli bir şekilde kargaşa ortamı oluşturmakla” suçladı ve İBB yönetiminin yeni bir mağduriyet balonu şişirmeyi amaçladığını öne sürdü.

Kabaktepe, ayrıca Üsküdar Belediyesinin, “Ekmek Büfesi koyamazsınız demiyoruz. İBB Meclisi’nde CHP’li üyelerin de imzasıyla alınan kararı anlatmaya çalışıyor, işimizi hukuki zeminde yapmaya çalışıyoruz. Fakat karşımızda ‘burası bizim, karar ve nizam tanımayız’ diyen bir anlayış var. Kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz” açıklamasını da hatırlattı.

- Advertisment -