Ana SayfaHaberlerGündemCunta Meclis'i vurdu

Cunta Meclis’i vurdu

 

TBMM'ye atılan bomba nedeniyle bazı polis memurları ve Meclis görevlileri yaralandı, kulis camları kırıldı. Meclis'e hemen sonrasında yeni bir bomba daha atıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Genel Kurul'daki milletvekilleri Meclis sığınağına iniyor.

 

"Füzeyle indirilecek"

 

Başbakan Binali Yıldırım, "Ankara'da Cumhurbaşkanlığı, MİT gibi kritik yerlerin üstünde uçuş yapan askeri helikopter ve uçaklar füzeyle indirilecek" açıklaması yaptı. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçağı, darbe girişiminde bulunanların elindeki Sikorsky helikopteri düşürdü.

 

Ankara Valiliği, Gölbaşı Özel Harekât Merkezi'ne havadan yapılan bombalı saldırıda 17 özel harekât polisinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul Valiliği'i ele geçirme girişimi" olduğu iddialarıyla ilgili, "Öyle bir şey olduysa da püskürtüldü. Şu anda Valilik'te öyle bir durum söz konusu değil. İstanbul genelinde de güvenlik kuvvetlerimiz, askerimiz, polisimiz birlikte bu güruha karşı, askeriye içerisindeki ufak bir gruba karşı her türlü tedbiri, önlemi alıyorlar "dedi.

 

Gözaltılar başladı

Askeri kalkışmaya dönük gözaltılar da başladı. 

 

İstanbul Vatan Caddesi'nde bir albay ve üç asker, Emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. TRT çevresinde toplananlar, askeri kalkışmada bulunan askerleri yakalayarak polise teslim ediyor.

 

Ankara'da da bir grup asker polis tarafından gözaltına alındı.

 

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçti. Bursa ve Jandarma Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasında herhangi bir olay ya da kalkışma yaşanmazken, gerginlikle ilgili görev listesinde olduğu öğrenilen Bursa Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un gözaltına alındığı iddiası var. Yine Jandarma'da görevli bir uzman çavuşun da gözaltında olduğu belirtildi.

 

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki askerler de buradan ayrılıyor. Buraya ulaşan kişiler yürüyerek havalimanının içine giriyor.

 

Kaynak: AA, DHA

- Advertisment -