Ana SayfaHaberlerGündem'Darbeciyi ülkende zaten besliyorsunuz'

‘Darbeciyi ülkende zaten besliyorsunuz’

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı'nda, darbe girişiminde saldırıya uğrayan ve 42 polisin şehit olduğu Özel Harekât Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Buradaki konuşmasında ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'in,  darbe sebebiyle gözaltına alınan bazı askerlerle IŞİD ile mücadele kapsamında işbirliği yapıldığı ve gelecek hakkında kaygı duyduğu yönündeki açıklamaya yanıt verdi ve şunları söyledi:

 

 "İşte bir tanesi ne yazık ki Amerika'da aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral kalkıyor, 'irtibat halinde, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum, duyuyorum.' Bunu söylüyor. İnsan biraz sıkılır, bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp, bu darbe girişimini püskürten bu devlete demokrasi adına teşekkür edeceğine tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Darbeciyi senin ülkende zaten besliyorsunuz. Benim milletimi asla inandıramazsınız."

 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel’in Washington’da yaptığı konuşma “Birçok askeri liderle [IŞİD’le mücadele kapsamında] ilişkimiz var. Bundan sonra ileri bakabilmemiz için bu ilişkilerimizin nasıl etkileneceği beni kaygılandırıyor” demiş; sonra da bu kişilerin bir kısmının hapiste olduğunu söylemişti.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -