Ana SayfaHaberlerGündem‘Darbelere karşıyız demokrasinin yanındayız’

‘Darbelere karşıyız demokrasinin yanındayız’

 

Boğaziçi Üniversitesi bir basın açıklaması yaparak darbe girişimini lanetledi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: Boğaziçi Üniversitesi her zaman koşulsuz demokrasiden yana olmuştur. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini kabul edilemez buluyor ve lanetliyoruz.

 

Ülkemiz sadece demokratik yollarla seçilmiş ve milletimizin meşru desteğini almış yönetimlere emanet edilebilir. Meşru iktidara yönelik her türlü saldırı demokrasimize, toplumsal huzura ve ülkemizin refahına büyük zarar verecektir. Yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ülkemize başsağlığı diliyoruz. Ülkemizin bu sıkıntılı süreci hızla atlatacağına ve eskisinden daha da güçlü bir demokrasiyle yoluna devam edeceğine inancımız tamdır.

 

“Darbeye karşıyız”

 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ise Türkiye’nin sadece demokratik yollarla seçilmiş ve halkımızın meşru desteğini almış yönetimlere emanet edilebileceğini belirterek şu görüşleri ortaya koydu:  “Demokrasimize yönelik her türlü saldırının toplumsal huzura ve ülkemizin refahına büyük zarar vereceğine inanıyoruz. Ülkemizin bu sıkıntılı süreci hızla atlatmasını ve daha güçlü bir demokrasiyle yoluna devam etmesini temenni ediyoruz. Yaşanan acılar ve kayıplardan derin üzüntü duyuyor yaralılara acil şifa diliyoruz. Boğaziçi Üniversitesi olarak her zaman olduğu gibi demokrasiden yanayız ve darbeye karşıyız.

 

 

 

 

 

- Advertisment -