Ana SayfaHaberlerGündemDavutoğlu: Omuz omuza çalıştık

Davutoğlu: Omuz omuza çalıştık

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'na veda ziyareti sonrası konuştu. Başbakan, “Aralık’ta aldığımız terörle mücadeleyle ilgili özellikle kritik ilçelerdeki operasyon kararlarında yine hep birlikte omuz omuza çalıştık” dedi.

 

Akar’la görüşme

 

Başbakanı Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları karşıladı. Davutoğlu, saat 11.15'te Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la bir araya geldi. Görüşmeye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

 

‘Suriye ve Irak’ta devletin kudretini temsil etti’

 

TSK’nın sağlam bir disiplin, vatan sevgisi, görev bilinci ve millete olan aşkıyla vazife yaptığını vurgulayan Davutoğlu, “Gerek terörle mücadele konusunda, gerekse son dönemde bölgemizde ortaya çıkan istikrarsızlıklar sebebiyle Suriye'de ve Irak'ta üstlenilmesi gereken vazifeler konusunda Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman güç ve kapasitesiyle devletimizin kudretini temsil etmiştir” dedi.

 

‘Kritik ilçelerde omuz omuza çalıştık’

 

Birçok kritik kararın başbakanlığı süresince TSK ile beraber alındığını vurgulayan Davutoğlu, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara değindi:

 

“24 Temmuz'da terörle mücadele kararı aldığımızda da bir aradaydık. 28 Ağustos'ta Silahlı Kuvvetlerimizin 7, 8 ve 9'uncu Kolordu'larıyla doğrudan terörle mücadeleye müdahil olması kararında da bir aradaydık. Aralık’ta aldığımız terörle mücadeleyle ilgili, özellikle kritik ilçelerdeki operasyon kararlarında yine hep birlikte omuz omuza çalıştık.“

 

Akar ve Özel’e teşekkür

 

Davutoğlu, görevi süresince birlikte çalıştığı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve tüm TSK personeline, ayrıca daha önce 1 yıl çalıştığı Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel'e teşekkür etti.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik