Ana SayfaHaberlerGündemDavutoğlu: Terörü hukukla çökerteceğiz

Davutoğlu: Terörü hukukla çökerteceğiz

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde Doğu ve Güneydoğu bölgeleri kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kabul etti. Operasyonların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesi için kullandığı “Öyle inşa edeceğiz ki aynen Toledo (İspanya'nın tarihi kenti) gibi mimari dokusuyla herkesin görmek istediği bir haline gelecek” ifadelerine gelen eleştirilere cevap verdi:

 

“Dün Toledo’yu örnek göstererek Sur’u koruyacağımızı söylediğimde, bunu faşizm ve Franco rejimiyle karşılaştıran ucuz yorumlar dile getirdiler. Biz Franco’yu da biliriz, faşizmi de biliriz, Marksizm’i, Stalinizm’i de biliriz. Bu terör örgütünün, faşizmden bahsetme hakkı yoktur. PYD’nin ilk yaptığı, kendisi gibi düşünmeyen KYB’lileri oradan sürmek olmuştur. Terör şebekesinin en büyük zararı Kürt vatandaşlarımıza verdiğini herkes gördü.

 

Türkiye bir daha eski karanlık günlere dönmeyecek. Hiçbir zaman çoğulcu demokrasiden başka bir rejimin özlemi içinde olmadık.

 

Terör bugün kandan, gözyaşından, nefretten beslenen bir sektör. PKK başta olmak üzere terörü, şiddeti iş edinmiş, yaşama biçimi haline getirmiş karanlık yapıların boy gösterdiği, başında terör baronlarının, silah tüccarların bulunduğu bir sektör. Bu sektörü sadece güvenlik tedbirleriyle değil adaletle, hukukla, vicdan ve merhametle çökerteceğiz. Devlet adına pozisyonumuzu, kanlı ihalelere katılan terör örgütüne göre değil vatandaşlarımızın taleplerine göre belirleyeceğiz.”

 

Başbakan Davutoğlu, Sanatçı Mahsun Kırmızıgül’ün "Yaralı olan çocukları ve yaşlı insanları ölüme terk etmek hangi dinde yazar? Bu kadar zalim, bu kadar merhametsiz nasıl oldunuz ey Başbakan?" ifadelerine de yanıt verdi:

 

“Bugünlerde bir sanatçının bana ‘zalim’ ifadesinde bulunması üzerine, samimi bir şekilde iç muhasebe yaptım. Hiç konuşmadan zulümle suçladığı kişiyi görmek istiyorsa, Somalili çocuklara, Gazze’deki bombalar altında Filistin halkına sorsun bizi. Sonra Rabbime hamdettim, bize zulmü yakıştırmayacak o kadar çok insan vardır ki… Biraz zulüm görmek istiyorsa Dışkapı Hastanesi’nde Said’in gözüne baksın.”

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -