Ana SayfaHaberlerGündemDBP'li belediyelere yeni operasyon

DBP’li belediyelere yeni operasyon

 

İçişleri Bakanlığı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın görevlerinden uzaklaştırıldığını, Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın da Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini bildirdi.

 

Van Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltında

 

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya da bu sabah gözaltına alındı. 

 

Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında bu sabah erken saatlerde Büyükşehir Belediye Binası'na gelen polis ekipleri binaya girdi. Bu arada Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediye başkanı Bekir Kaya da İpekyolu İlçesi'ndeki evine giden ekipler tarafından alınarak belediyeye götürüldü. Burada bir süre tutulan Başkan Kaya gözaltına alındı.

 

Tunceli Belediye Başkanı tutuklandı

 

Tunceli'de ise yürütülen soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde adliyeye çıkartılan Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile HDP ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 12 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 

 

Kayyum atanan belediyeler

 

 

DBP, 2014 seçimlerinde 8 il ve 2 Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazandı. Mardin'de ise seçime bağımsız aday olarak giren Ahmet Türk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Bu belediyelerden, Hakkari, Şırnak, Siirt, Batman, Diyarbakır ve Mardin'e kayyum atandı. Tutuklanan Tunceli Belediye Başkanı'nın yerine henüz bir atama yapılmadı. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya da bu sabah gözaltına alındı. DBP'nin seçimi kazandığı diğer iller Ağrı, Iğdır ve Bitlis'ti.

 

Kaynak: AA, DHA

 

 

- Advertisment -