Ana SayfaHaberlerGündemDilencileri aşağılayan PSV'lilere ceza

Dilencileri aşağılayan PSV’lilere ceza

 

PSV internet sitesinden yaptığı açıklamada, takımlarının Atletico Madrid'e karşı oynayacakları Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşması için İspanya'nın başkenti Madrid'e seyahat eden ve şehrin turistik mekânlarından Büyük Meydan'da (Plaza Mayor) dilencilere para atarak onları aşağılarken görüntülenen taraftarlara ceza verildiğini duyurdu. Görüntüdeki dilencilerin İstanbul Soğanlı'dan Madrid'e göçen Türkiyeli Romanlar olduğu ortaya çıkmıştı.

 

Şınav çektiren hâlâ aranıyor

 

Kulüp, olayla ilgili olarak 7 taraftarı belirlediklerini, bunlardan 6'sının kulüp tarafından tanındığını ve 5'i hakkında işlem başlatıldığını açıkladı. 6 kişiden birinin olayla doğrudan ilgisi olmadığının belirlenmesi üzerine kendisine ceza verilmezken, kalan 5 taraftardan 4'üne 1 ila 3 yıl arasında stadyumdan men cezası verildiği ifade edildi. Kalan 1 taraftarın ise kulüple henüz iletişim kurmadığı, onun da süresiz olarak stadyumdan men edildiği duyuruldu. Kulüp ayrıca, görüntüye gri kazağıyla takılan ve dilencilere para karşılığında şınav çekmeye zorlayan bir kişinin kendileri tarafından aranmakta olduğunu, bu kişinin iki gün içinde kulüple iletişime geçmemesi halinde kendisi hakkında işlem yapılacağını açıkladı.

 

PSV: Cezalarını tamamıyla anlıyor ve kabul ediyorlar

 

PSV Genel Menajeri Toon Gerbrands konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Başlatılan işlemler, olaya karışan kimselerin yaptıkları nedeniyle gördükleri etkileri de açığa çıkardı. Aileleri tehdit edilmiş, bir kişi stresten dolayı sağlık rahatsızlığı geçirmekte, bir başkası ise işini kaybetmiş. Hepsi saygısızca davranmış olmalarından büyük pişmanlık duyuyor ve yaptıklarının kendileri için karşılığını küçümsemiş olduklarını itiraf ediyorlar. Kulübün itibarına gölge düşürmelerinin utanç verici olduğunu kabul ediyor, cezalarını tamamıyla anlıyor ve kabul ediyorlar" dedi.

 

"Avrupa'daki iyi itibarımızı geri kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız"

 

Gerbrands, kulübün savcılıkla iletişim halinde olduğunu ve hem kulübün, hem de savcılığın İspanyol makamlarının yasal işlem başlatmayı düşünmeleri takdirde her türlü isteklerini yerine getirmekte kararlı olduklarını ifade etti. Gerbrands, "Yapabileceğimiz her şeyi yaptığımızı düşünüyoruz, bu meseleyi arkamızda bırakmak istiyoruz. Şu andan itibaren Avrupa'daki iyi itibarımızı geri kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -