Ana SayfaHaberlerGündemDiyarbakır Kulp'ta patlama : 7 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır Kulp’ta patlama : 7 kişi hayatını kaybetti

 

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak etti.

 

Diyarbakır Valiliği'nce, Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden köylü vatandaşların bulunduğu araca PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 4 vatandaşın şehit olduğu, 13 vatandaşın ağır yaralandığı bildirildi.

 

Saldırı sonrası kente giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit sayısının 7'ye yükseldiğini açıkladı.

 

Saldırının, Muş, Batman ve ilçeden gelen 20 kişilik bir işçi grubunun saat 18.30 civarında dönüşe geçtikleri sırada gerçekleştirildiğini aktaran Soylu, şöyle konuştu:

 

"El yapımı patlayıcının yoldan araç geçerken patlatılması suretiyle 7 evladımız, insanımız, kardeşimiz hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin. 10 yaralımız vardı. Biri hemen taburcu edildi. 9 yaralımızı Diyarbakır'da üniversite hastanesinde ve Selahaddin Eyyubi Hastanesinde ziyaret ettik. 3 yaralımızdan birinin durumu gayet iyi 2'sinde ise yoğun bakımlık bir durumu doktorlarımız takdir etti. Onlar için de dua ediyoruz. Terör örgütünün yıllardır bu mazlumiyet ve mağduriyete karşı ortaya koyduğu haince pusuya, bu insanlar varlıklarıyla karşı koymaktadırlar. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun."

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN BİLGİ ALDI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının orman işçilerini taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen terör saldırısıyla ilgili bilgi aldığı bildirildi.

 

Erdoğan, terör saldırısında şehit olan vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlara acil şifa dileğinde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısı faillerinin yakalanması için tüm imkanların seferber edileceğini ve konunun takipçisi olacağını ifade etti.

 

ERDOĞAN ŞEHİT AİLELERİNE TAZİYELERİNİ İLETTİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan vatandaşlardan Siracettin Yıldız, Ömer Yıldız ve Abidin Yıldız’ın amcası Mehmet Zeki Yıldız ile Ahmet Ay’ın babası Kutbettin Ay ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede, şehit vatandaşlara  Allah’tan rahmet, ailelere başsağlığı temennisinde bulundu.

 

 

 

- Advertisment -