Ana SayfaHaberlerGündemDiyarbakır'da PKK saldırısı: 3 ölü, 45 yaralı

Diyarbakır’da PKK saldırısı: 3 ölü, 45 yaralı

 

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheliyi hastaneye sağlık kontrolüne götüren zırhlı polis midibüsüne yönelik bombalı saldırıda gözaltınsaki 3 PKK şüphelisi öldü, 12'si polis, 32'si sivil 45 kişi yaralandı. Saldırının bomba yüklü aracın, polis midibüsünün geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirilerek düzenlendiği, hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan birinin bebek olduğu belirtildi.

 

Saldırı, merkez Bağlar İlçesi Batıkent Meydanı mevkiinde bugün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün PKK'ya yönelik Bismil İlçesi ile kent merkezinde düzenlediği operasyonlarda 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmeleri için polis midibüsüne bindirilerek hastaneye götürülmek üzere yola çıkarıldı.

 

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı polisler Diyarbakır Asker Hastanesi, sivil yaralılarda kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından bölgeye giden tüm yollar kapatılarak, frekans karıştırıcı Jammerli araçlar sevk edilerek, geniş güvenlik önlemleri alındı. Saldırının ardından kentte geniş güvenlik önlemleri alınırken, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

 

"3 şahıs öldü"

 

Diyarbakır Valiliği tarafından saldırıyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

 

"Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan BTÖ  mensubu  şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında, saat 16.30 dolaylarında, Batıkent kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır.

 

Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır.

 

Olayda 12 polis 33 sivil vatandaş olmak üzere toplam 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir."

 

31 Mart'ta da Diyarbakır otogarı yakınlarında, polis servisine bombalı saldırı düzenlenmiş 7 polis şehit omuş. 1'i ağır 13 polis ile 1'i ağır 14 sivil yaralanmıştı.

 

Kaynak: Al Jazeera, DHA, AA

- Advertisment -