Ana SayfaHaberlerGündemDoğan Holding'de arama

Doğan Holding’de arama

 

İstanbul Üsküdar'da bulunan Doğan Holding merkez binasında 2 çalışanın ofisinde arama yapıldı. Holding, aramaların daha önce tutuklanan şirketin Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu ile ilgili soruşturma kapsamında olduğunu açıkladı. Bu iki kişi gözaltında. Yapılan açıklama şu şekilde;

 

"Bu sabah şirketimiz Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel'in ve eski yöneticimiz Yahya Üzdiyen'in, daha önce Ankara Temsilcimiz Barbaros Muratoğlu'nun tutuklanmasına neden olan soruşturma kapsamında ev ve ofislerinde arama yapılmış ve kendileri gözaltına alınmıştır. Söz konusu arama işlemi sadece adı geçen yöneticilerimizin şahsi çalışma ofislerinde yapılmış olup, Şirketimiz ve bağlı ortaklıklarının faaliyetlerini etkileyen herhangi bir durum bulunmamaktadır. Şirketimiz ve bağlı ortaklıkları faaliyetlerine aynen ve kesintisiz olarak devam etmektedir. Konu ile ilgili yeni bir gelişme olduğu takdirde ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır"

 

Aralık ayında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü Gülen örgütü soruşturması çerçevesinde, "terör örgütüne yardım ettiği'' iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklanması talebiyle hâkimliğe sevk edilen Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu, İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştı.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -