Ana SayfaHaberlerGündemDoku örnekleri karşılaştırılacak

Doku örnekleri karşılaştırılacak

 

12 Mayıs Perşembe gece saat 10 sıralarında Diyarbakır'ın Sarıkamış Mahallesi yakınlarındaki patlamanın ardından kaybolan 12 kişinin akıbeti belirsizliğini koruyor.

 

Kayıpların fotoğrafları

Kamyonu takip eden araçlarda bulunan köylülerden 4'ü öldü, 12 köylüden ise haber alınamıyor. Olayda 23 kişi yaralandı.

Ayrıca hastaneye getirilen ve burada hayatını kaybeden ancak kayıp yakınları tarafından teşhis edilemeyen bir kişi daha var.

Patlamanın yaşandığı yerden alınan doku örnekleri bugün İstanbul Adli Tıp'a gönderildi.

 

Yakınlarının kaybolduğunu belirten ailelerden de kan örnekleri alındı. Kimlik tespiti işleminin Pazartesi veya Salı bitmesi bekleniyor.

Tanışık köyü muhtarı Bayram Yaman kayıp kişilerin isimlerini şöyle sıralamıştı:

"Seyithan Yakar, Orhan Yakar, Gerçek Yaman, Rıza Yaman, Sait Yaman, Temur Yakar, Mehmet Yaman, Tahir Yaman, Uğur Yaman, Salih Yaman, Davut Yaman, Soyadı Yeşil olan biri.”

Valilik, kendilerinden haber alınamayan köylülerle ilgili 'tahkikat başlatıldığını' açıkladı. Öte yandan çalıntı olduğu ortaya çıkan 17 plakalı kamyon ve kullanan kişiler hakkında da soruşturma başlatıldı.

Vali'den ziyaret

 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 4 kişi için kurulan taziye evini ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı diledi.

Köydeki kamyon

 

Dürümlü’ye yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta ve Yenişehir ilçesine bağlı Tanışık köyüne dün akşam esrarengiz bir kamyonun gelmesi ile köyde hareketli anlar yaşandı. Köy Muhtarı Bayram Yaman o sırada bir taziyede olduğunu ve gelen telefonla yerinden fırladığını anlatıyor:

“Bu kamyona buralarda ‘kırkayak’ deniyor kum taşıma işlerinde kullanılıyor. Köyün içinde birkaç kez geçince akrabam Seyithan Yakar durduruyor. ‘Siz gübre getirmediniz, çiğit getirmediniz ne arıyorsunuz burada niye gezip duruyorsunuz’ deyince Seyithan’ı tehdit ediyorlar. Yanılmıyorsam dört kişi. Kaleşnikof çıkarıp göğsüne dayıyor hakaret ediyor.

 

Tabii bizimkiler bunların kim olduğunu ve kamyonda ne olduğunu bilmiyorlar. Adamlar kamyona binip gidince köyde silahlarını alıp arabalara binip takibe başlıyorlar. Bana telefon geldiğinde bunu anlattılar. Arabaya atlayıp arkalarından gittim. ‘Dedim ki bir olay olur zarar görürler.’

Ama yetişemedim çok uzaklaşmışlardı. Keşke yetişebilseydim, keşke yetişseydim, bırakmasaydım.”

Kaynak: AA

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik