Ana SayfaHaberlerGündemDokunulmazlıklar Meclis'e gelecek

Dokunulmazlıklar Meclis’e gelecek

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrasında basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.  "Kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis’e gelecektir" dedi.

 

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyondaki kavgaya ilişkin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu görüntüler TBMM'ye yakışmıyor. Bu görüntülerle hiç kimse, hükümete geri adım attırır, rafa kaldırırız diye düşünmesin. Ben de az önce izledim. Kaba kuvvetin hakaretin, küfürün hepsinin bini bin para olduğu bir ortamı oluşturmaya vesile olmasınlar. Bu çerçevede kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis'e gelecektir" dedi.

 

Kurtulmuş, 1 Mayıs Kutlamalarına ilişkin Kurtulmuş ise"Az da olsa bu sene de korsan gösteriler oldu. İllegal bazı tutumlar içerisinde olanlar oldu. 20 tane korsan gösteri yapıldı. Bu korsan gösterilerde 235 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla birlikte de çok sayıda yasa dışı dokümanlar, malzemeler ele geçirildi. Genel olarak 1 Mayıs'ın barış içinde geçmiş olmasını da önemli bulduğumuzu ifade etmek isterim" diye konuştu.

 

"İdil'den ayrılan vatandaşlarımızın tamamı döndü"

 

Doğu ve Güneydoğudaki operasyonlara ilişkin de bilgi veren Kurtulmuş,şu ifadeleri kullandı:

 

"Cizre'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 90'ı, Silopi'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 80'i, İdil'den ayrılan vatandaşlarımızın ise tamamı operasyonlar bittikten sonra kendi şehirlerine geri dönmüşlerdir… Hem terör örgütleri karşısında Türkiye’nin sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da değil, yol kontrollerinin sıkılaştırılması sonucu olayların ciddi anlamda önlendiğini görmüş olduk. Mahalle ve çarşı bekçilerinin alınmaya başlanması. Özel kuvvet polis ve jandarma teşkilatımızda insan kaynaklarının çeşitlendirilmesi konusunda sunumlar yapıldı. Daha ileri ve teknik düzeyde mühimmat alınması konusunda da çalışmalar paylaşıldı."

 

"85 önemli olay, önceden istihbaratları sayesinde önlendi"

 

Sözcü, istihbarat ile 85 önemli saldırının engellendiğini söyledi:

 

"Ocak’tan bu yana çok sayıda önlenmiş olay var. 85 önemli olay, önceden istihbaratları sayesinde önlendi. Ayrıca PKK bir taraftan bu işleri yaparken, sahiplerinin Türkiye üzerine saldırttığı DEAŞ vasıtasıyla Kilis’teki vatandaşlarımız zor günler yaşıyor. 55 roket düştü, 68 vatandaş yaralandı, 19 vatandaş öldü. Yaralıların 16 tanesi Suriyeli,  ölenlerin 7’si Suriyeli. Kamyonetlerin üzerine yerleştirilmiş hareketli bataryalarla atış yapıyorlar. Türkiye’ye bir zarar verdireceklerini düşünüyorlar. Türkiye’nin operasyonlarına kendilerince cevap vermeye çalışıyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Sur Silopi Cizre ve İdil’de rehabilitasyon çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.6 adımlı plan var:Zarar ziyan tespiti, yıkım ve enkaz kaldırma, riskli alanların ilanı, rezerv alanların ilanı, imar planlarının yapılması, vatandaşlarla koordineli ve bilgili çalışma için irtibat büroları kurma."

 

Kaynak: Al Jazeera, AA

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik