Ana SayfaHaberlerGündemEdirne'de HDP binası polis ablukasına alındı, Silivri'de buluşan heyette 10 gözaltı

Edirne’de HDP binası polis ablukasına alındı, Silivri’de buluşan heyette 10 gözaltı

HDP’nin bugün Edirne ve Hakkari’den olmak üzere iki koldan Ankara’ya yürüyüş başlatacak. ‘Demokrasi yürüyüşü’ öncesi Edirne İl Örgütü binası polisler tarafından ablukaya alındı. Edirne’ye gitmek için Silivri’de buluşan heyete de polis engel olmaya çalışarak 10 kişiyi gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) 1 Haziran’da açıkladığı “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında bugün Edirne ve Hakkari olmak üzere iki koldan Ankara’ya başlayacak “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” öncesi partinin Edirne İl Örgütü binası ablukaya alındı. Parti binasının önü ve çevresinde çok sayıda polis konumlandırıldı.

Edirne’ye gidecek olan heyet ise Silivri’de buluştu. Burada henüz bekleme halindeyken vekillerle birlikte giden en az 10 kişi gözaltına alındı. Vekillerle polisler arasında arbedeye varan tartışmalar yaşandı. Gözaltıların ardından polis biber gazı da sıktı. Gözaltına alınanlardan 3’ü HDP ilçe ve il yöneticileri. Eş Genel Başkan Pervin Buldan Silivri’de kısa bir açıklama yaptıktan sonra heyetle birlikte Edirne Cezaevinin önüne doğru yola çıktı.

Yürüyüşü engelleme çabaları kapsamında günler öncesinden Edirne ve Hakkari’nin yanı sıra Tekirdağ, Van ve Kocaeli Valilikleri kentin girişlere sınırlama getirip, yine bu kentlerin genelinde yapılacak her türlü eylem ve etkinliğe yasak getirmişti.

- Advertisment -