Ana SayfaHaberlerGündemEfsanevi boksör Muhammed Ali hayatını kaybetti

Efsanevi boksör Muhammed Ali hayatını kaybetti

 

Dünya boksunun efsane ismi Muhammed Ali, solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedaviye gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

 

74 yaşında hayatını kaybeden ve tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen ABD'li boksör kariyeri boyunca yaptığı maçların yalnızca 5 tanesini kaybetmiştir.

 

Müslüman olmadan önceki ismi Cassius Marcellus Clay Jr. olan Muhammed Ali, 17 Ocak 1942'de Kentucky Louisville'de doğdu.

 

1964, 1974 ve 1978 yıllarında dünya ağır Sıklet Boks şampiyonluğu unvanını 3 kez kazandı. 1960 Roma Olimpiyatları'nda hafif ağır sıklet kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

 

Parkinson hastalığı yüzünden uzun süre Michigan'daki çiftliğinde gözlerden uzak yaşamayı tercih eden ünlü boksör, ringlerde 20 yıldır ağzından düşürmediği "Bütün zamanların en iyisiyim" lafını ispatlayarak bir efsane olmuştur.

 

Buna rağmen, 2001 yılındaki 11 Eylül saldırıları üzerine Muhammed Ali, başında New York İtfaiye Müdürlüğü şapkası ile Sıfır Noktasına giderek destek ve dayanışmasını göstermek gereği duymuş ve şöyle demiştir:

 

"Beni asıl inciten, 'İslam' adının bulaştırılması ve 'Müslüman' adının bulaştırılması ve sorun çıkarılıp nefret ve şiddete yol açılması. İslam, katil dini değildir. İslam, barış demektir. Evde öylece oturup insanların sorunun kaynağı olarak Müslümanları yaftalamalarına seyirci kalamazdım."

 

Kaynak: Al Jazeera, DHA, Reuters

- Advertisment -