Ana SayfaHaberlerGündemEge'de NATO devriyesi başlıyor

Ege’de NATO devriyesi başlıyor

 

Başbakan Ahmet Davtoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Brüksel'de ortak basın toplantısı yaptı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO gemileri bugün itibariyle Türk ve Yunan otoritelerine yardımcı olmak için her iki ülkenin kara sularında da faaliyette olacak" dedi.

 

Avrupa Birliği Sınırları Koruma Teşkilatı (Frontex) ile işbirliğini genişlettiklerini söyleyen NATO Genel Sekreteri, "NATO, Ege Denizi’nde kaçakçı önlemek için bulunmuyor. Amaç burada Tük ve Yunan yetkililere yardımcı omak ve insan kaçakçılığının önlenmesini sağlanaya çalışmak" ifadelerini kullandı.

 

Stoltenberg açıklamasını, "NATO da Türkiye de birbirinin yanındadır ve Türkiye NATO’nun ayrılmaz bir parçasıdır" diye bitirdi.

 

"Yeni mülteci dalgasından endişeliyiz"

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, bölgede çok büyük bir insani zorlukla karşı karşıya olunduğunu ifade etti. Başbakan, "Suriye'de rejim ve Rusya’nın saldırıları sürüyor. Türkiye ve Halep arasındaki koridor kesildiği için yeni bir mülteci dalgasıyla karşılaşmaktan endişeliyiz" dedi.

 

Ayrıca PKK ile mücadele ve yabancı güçlerin Suriye'deki varlığına da değinen Davutoğlu, "Rusya’nın bu ülkedeki (Suriye) askeri varlığının amacı IŞİD ile mücadele değil. Yabancı güçlerin Suriye’deki varlığının getirdiği risk ortada" diye konuştu.

 

Davutoğlu, "Sınırımızda NATO varlığını daha etkin görmek isteriz" diye de ekledi.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -