Ana SayfaHaberlerGündemEkrem Dumanlı hakkında yakalama kararı

Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı

 

Bakırköy 42. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Bülent Keneş ile tarafların avukatları katıldı. Diğer sanık Ekrem Dumanlı ise duruşmaya gitmedi. Duruşmada ifade veren sanık Bülent Keneş, iddianamenin hatalarla dolu olduğunu, Ekrem Dumanlı'nın Today's Zaman Gazetesi'nin genel yayın müdürü olmadığını ifade ederek, ''Ben ise sorumlu yayın müdürü olarak gösterilmişsem de o tarihte gazetenin genel yayın yönetmeniydim. İddianameye konu edilen haberler birebir benim tarafımdan hazırlanmış haberler olmayıp, gazetede çalışan arkadaş tarafından hazırlanmıştır. Yazı içeriğinde Fuat Avni'ye atıf yapılarak ve iddia olarak hazırlanıp yayınlanmıştır'' dedi.

 

Sanık Keneş, bir gazetecilik faaliyetinden yargılandığını ve ortada suç unsurunun bulunmadığını savunarak beraatini istedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay da şikayetlerinin devam ettiğini, sanığın savunmalarını kabul etmediğini dile getirerek, ''Sanıklar Fuat Avni ismini kullanan ve kim olduğu belli olmayan şahıs veya şahıslara dayandırılarak haber yapmışlardır. Sanıkların suç kastıyla hareket ettikleri sabittir. Bu sözler ve eylemler gazetecilik faaliyeti ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Sanıkların cezalandırılmasına karar verilmesini talep ediyoruz'' diye konuştu.

 

Hâkim Hatice Sayın, yargılamanın sürüncemede bırakılmaması için sanık Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakılması istemiyle hakkında yakalama emri çıkartılmasına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, 10 Ocak 2015 tarihli Today’s Zaman ve Zaman gazetelerinin internet sayfasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili kaynak olarak Fuat Avni rumuzlu kişinin Twitter hesabını kaynak göstererek haber yapıldığı, ifadelerde Cumhurbaşkanı hakkında kesin kanaat uyandıracak şekilde iftira ile hakaret suçu olduğu ve Zaman Gazetesi ile Today’s Zaman gazetelerinin Genel Yayın Müdürü'nün Ekrem Dumanlı, Today's Zaman Gazetesi'nin Sorumlu Yayın Müdürü'nün ise Bülent Keneş olduğu belirtiliyor.

 

İddianamede, Ekrem Dumanlı ve Bülent Keneş hakkında ''Cumhurbaşkanına hakaret'' ve ''iftira'' suçlarından 2 yıldan 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -