Ana SayfaHaberlerGündemElazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan bombalı araç saldırısında ilk belirlemelere göre 3 polis şehit oldu, 4'ü ağır 146 yaralı hastanelere kaldırıldı. Saldırının ardından Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Elazığ'a gidiyor.

 

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü'ne dışarıdan bahçe duvarının hemen dışından orta büyüklükte bir transit ile bombalı saldırıda bulunulduğunu söyledi. Bulguların bu yönde olduğunu kaydeden Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Gerçekleşen bu hain saldırı neticesinde hastanelerimize gerek emniyet mensubu gerekse vatandaş olmak üzere toplam 146 yaralı ulaştı. En son bana verilen bilgiye göre maalesef 3 şehidimiz var. Yaralıların 14'ünün durumunun ağır olduğu bilgisi verildi. Diğer yaralıların ise daha hafif yaralandığı ve durumlarının ciddi olmadığı şeklinde. Hepimize geçmiş olsun."

 

Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı saat 09.20'de yapıldı.

4 katlı Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görürken yerde büyük bir çukur oluştu. 

Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Görgü şahidi yerel gazeteci Erol Kara, "Çocuğumu kursa bıraktım iki yüz metre mesafedeyken Emniyet Müdürlüğü’ne patlama oldu. Çok büyük patlamaydı herkes yere yuvarlandı. Şu an emniyetin yanındayım binada çok büyük hasar var. Yaralı çok fazla, ambulanslar taşıyorlar. Yaşamını yitirenlerin de olduğunu sanıyorum" diye konuştu.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik