Ana SayfaHaberlerGündemElon Musk’a Twitter tepkileri; Sarıgül: “Oyuncak istiyorsan, git evinde oyna”

Elon Musk’a Twitter tepkileri; Sarıgül: “Oyuncak istiyorsan, git evinde oyna”

Elon Musk’ın tweet görüntülemeyi sınırlandıran düzenlemesine, Twitter’da tepki yağıyor. CHP’li Mustafa Sarıgül, Musk’a seslendi: “Twitter’daki özgürlüğümüzü kısma. Oyuncak istiyorsan, başka bir oyuncak bul, git evinde oyna.” Twitter’daki başka tepkilerden: “Musk bizi karneye bağladı”, “Twitter, Cine 5'e döndü”, “Twitter bozuldu diye Twitter’da dert yanıyoruz bu site bizim her şeyimiz.”

Ekim ayında Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, platformdaki hesapların günlük tweet görüntüleme sayısına sınırlama getirildiğini duyurdu.

Dün (1 Temmuz) akşamdan beri Twitter kullanıcıları tarafından tepki gösterilen yeni kurala göre; doğrulanmış hesaplar günde 6 bin, doğrulanmamış hesaplar 600, yeni ve doğrulanmamış hesaplar ise günde 300 tweeti görüntüleyebilecek.

Musk daha sonra ikinci bir tweet atarak, söz konusu limitlerin sırasıyla 8 bin, 800 ve 400’e yükseleceğini açıkladı.

Twitter kullanıcılarının sitede dolaşmasını kısıtlayan bu yeni düzenleme büyük tepki topladı. Twitter’ı aktif kullandığı bilinen birçok tanınmış ismin de aralarında olduğu kullanıcılar, Musk’ı bu düzenlemeden vazgeçmeye çağıran paylaşımlar yaptı.

Sosyal medya uygulamalarına olan merakıyla bilinen CHP’li milletvekili Mustafa Sarıgül, Tiktok videosu çekerek Musk’a seslendi:

“Twitter’daki özgürlüğümüzü kısma. Oyuncak istiyorsan, başka bir oyuncak bul, git evinde oyna.”

“Twitter kısıtlamasının sebebi: ‘Avrupa Baharı’”

Bazı Twitter kullanıcıları ise Musk’ın bu kararı almasının ardında Fransa’daki protestolar olduğunu öne sürdü.

Bu iddiayı ortaya atanlara göre; Musk, Twitter’da olaylarla ilgili yapılan paylaşımlardan dolayı Fransa hükümetinin uluslararası kamuoyu önünde daha fazla zora düşmesini engellemek için kısıtlama kararı aldı.

- Advertisment -