Ana SayfaHaberlerGündemEnerji Bakanı Boğaziçili mezunlarla buluştu

Enerji Bakanı Boğaziçili mezunlarla buluştu

 

BURA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Akkoç’un açılış konuşmasıyla başlayan Genel Kurul’a katılarak bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Boğaziçi Üniversitesi’nin Türkiye’nin müstesna eğitim kurumlarından biri olarak bir marka oluşturduğunu belirtti.

 

Albayrak konuşmasında şu hususların altını çizdi: ‘’21. yüzyılda bildiğimiz her şey yeniden yazılıyor, kartlar yeniden karılıyor. Bugün eğitim sisteminde Türkiye’de geçmişe kıyasla çok daha fazla üniversiteyle daha rekabetçi bir ortam söz konusu. Ekosistem değişiyor, enerji piyasaları yeniden oluşuyor. Ortadoğu’da bugün yaşanan kan ve gözyaşının ardında enerji politikalarındaki bu değişim yatıyor. Türkiye bugün eski Türkiye değil. Bugün artık dünün en iyisi olmak yetmiyor. Türkiye bugünün en iyisi olmak için kendi kaynaklarına güvenmek zorundadır’’.

 

Rektör Gülay Barbarosoğlu ise konuşmasında 150 yılı aşkın köklü geleneği ve akademik varlığıyla Boğaziçi Üniversitesi’nin araştırmada, eğitimde, akademisyen kalitesinde Türkiye’nin ev dünyanın en iyi okullarından biri olduğunun altını çizerek bu güçlü duruşta mezunların önemine değindi. Bugün 60 bini aşkın mezuna sahip olan Boğaziçi Üniversitesi’ni daha da ileriye götürmek için mezunların desteğine her zaman önemsediklerini, değer verdiklerini belirten Barbarosoğlu, her zaman demokrasinin yanında olan Boğaziçi Üniversitesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminde de tavrını her zaman demokrasiden ve meşru siyasetten yana kullandığını hatırlattı.

 

Barbarosoğlu ayrıca ‘’mezun destekli kamu desteği’’ne sahip bir kurum olarak mezunlardan alınan güçle bu yolda devam edeceklerini ifade etti. Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm mezunlarını eşit olarak kucakladığını vurgulayan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü, ‘’Bu üniversite hiçbir zaman dışlayıcı olmamış, her görüşten farklılıkları kapsayıcı bir anlayışta olmuştur’’ diyerek BURA mensuplarına ‘’Okulunuzdan vazgeçmeyin, okulunuza destek olun’’ çağrısında bulundu.

 

BURA 13. Genel Kurulu’na ayrıca AK Parti İstanbul milletvekili Ravza Kavakçı Kan ve Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın yanı sıra, BURA Derneği üyeleri ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de katıldı.

 

 

 

 

- Advertisment -