Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: Hesabını mahkemede ödeyecekler

Erdoğan: Hesabını mahkemede ödeyecekler

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de yaptığı konuşmada dokunulmazlıkların kaldırılması için TBMM'de yapılan oylamayla ilgili şunları söyledi:

 

“Her gün şehitlerimiz var. Ama şehitler tepesi boş değil.  Kardeşlerim, şehitlik makamı sıradan bir makam değil. Bu topluluk şahadet için koşan bir topluluk. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Bizim Mehmetçiğimiz ismini sevgili peygamberimizden alır. Küçük Muhammet demektir. Ve Mehmetçik şu anda teröristle savaşıyor mu? Tabi ki o aileler nasıl üzülüyorsa öyle üzülğüyoruz. Ama bedelini ödetiyorlar ve ödetmeye devam edeceğiz. Onlar benim Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz. Onlar üst aklın uşaklarıdır. Evet bu toprakların uğrunda ölen var ve onun için bu vatan. Kimse bu topraklar üzerinde operasyon yapamaz, ameliyat yapamaz. Yok şurası bizim burası bizimmiş…"

 

“Bu tarihi oylamada ne var? Benim milletim bu ülkede suçlu olan parlamenterleri bu parlamentoda görmek istemiyor. Hele hele bölücü terör örgütünün desteklediklerini görmek istemiyor. İktidar partisi ve MHP bunları görmek istemiyor. 168 milletvekili ile ilgili 370’e yakın fezleke var. Onlar da şimdi ne yapıyolar? Bugünkü dosyadan hayırlı netice çıkarsa buyurun yargılayın diyecekler. Hesabını mahkemede ödeyecekler. Bugünkü 2 tura bakılırsa parlementoda bu iş bitiyor. 2 gün öncekine bakılıra referanduma gidiliyor. Referanduma gidilirse milletimiz inanıyorum ki en doğrusunu yapacaktır."

 

'367 aşılmazsa millete gidilecek'

 

Erdoğan, Rize'ye geçmek üzere geldiği Trabzon Havalimanı'nda aynı konuda yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

 

"Şu anda bildiğiniz gibi bugün dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda oylamalar yapılıyor. Temenni ediyorum ki inşallah dokunulmazlıklarla ilgili bu oylama hayırlısıyla bugün neticelenir ve böylece 367 aşılmazsa 330 ile 367 arasında bir neticeyle çıkarsa o zaman nereye gidilecek? Bu işin asıl sahibi olan millete gidilecek. Ben inanıyorum ki benim aziz milletim gereken cevabı sandıklarda."

367 ve üzeri, değişiklik teklifinin referandumsuz kabul edilmesi için gerekli olan oy sayısı. Oylamada 330 ile 367 arasında sonuç çıkarsa, değişiklik teklifi Cumhurbaşkanı tarafından referanduma götürülebiliyor.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -