Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan AKP'li üç komisyonla buluştu

Erdoğan AKP’li üç komisyonla buluştu

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bütçe görüşmelerinden ardından başlattığı Meclis komisyonlarındaki AK Partili üyelerle buluşmasını üç komisyonla sürdürdü. Çarşamba günü Beştepe'deki Külliye'de bu kez Meclis Anayasa Komisyonu, Dışilişkiler Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyelerini kahvaltıda ağırladı.

 

Aljazeera'nın edindiği bilgilere göre, yaklaşık 2 saat süren kahvaltıda üç konu ön plana çıktı. Anayasa Komisyonu üyelerinin bulunması nedeniyle dokunulmazlıklar ile yeni anayasa ve başkanlık sistemi konuşuldu.

 

Cumhurbaşkanı'nın dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda kamuoyuna açıkladığı görüşlerini tekrarladığı, bu konuda AK Parti'nin çekinecek bir durumu olmadığını belirterek, dokunulmazlıkların bir an önce kaldırılmasını söylediği öğrenildi.

 

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi konusunda ise Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un bir sunum yaptı. Kaynaklar, Cumhurbaşkanı'nın muhalefetle uzlaşma sağlanamaması halinde AK Parti'nin kendi teklifini gündeme getirip, son onayı halktan alması gerektiğine dikkat çektiğini kaydetti. Toplantıya katılan bazı isimler, Erdoğan'ın ayrıca bu konunun bir seçim konusu olamayacağı mesajını verdiği izlenimini aldıklarını söyledi.  Erdoğan'ın "Milletin önüne çıkar, bizim duruşumuz budur denilir. Halk kararı verir. 2019 yılına giderken halk da kararını ona göre verir" dediği belirtildi.

 

Erdoğan'ın ayrıca yeni anayasa sürecinin bir, bir buçuk yıl sürse bile özellikle ekonomik vaatlerin yerine getirilmesi için çalışması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı milli gelir hedefine ulaşılmak için çaba sarf edilmesi gereğine de bu çerçevede dikkat çekti.

 

Erdoğan ile kahvaltılı toplantıda gündeme gelen bir başka konu ise terörle mücadele oldu. Cumhurbaşkanı  bölgenin yeniden inşaasının önemine dikkat çektiği,  bu konuda hızlı davranılması ancak gerçekçi de olunması gerektiğini söyledi. Erdoğan'ın "Biz hep ne aldanan ne de aldatan olmayacağız dedik. 3 ay da 5 ayda yaparız demek yerine, çalışmalara bir an önce başlanılarak yol alınmalı. TOKİ'nin orada başlayacağı işler 6 ay ila 1 yıl arasında sürebilir" dediği öğrenildi.

 

- Advertisment -