Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: Fiyakalı okullardan mezunlar ama...

Erdoğan: Fiyakalı okullardan mezunlar ama…

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bilimler Akademisi Ödül Töreni’nde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen örgütü mensuplarını kast ederek, bunların iyi eğitimli olmalarına rağmen gerçekler karşısında kör ve cahil kaldıklarını söyledi. Erdoğan, "Bu örgütün içindeki akademisyenler, yargı mensupları, polisler, askerler, öğretmenler, iş adamları iyi eğitim almış, fiyakalı okullardan mezun olmuş olabilirler ama bu durum hakikatler karşısındaki körlüklerini, cehaletlerini, kalplerini ve zihinlerini bir şarlatana kiralamış oldukları gerçeğini ortadan kaldırmıyor" dedi.

 

Erdoğan şöyle devam etti:

 

"Pek çok sapkın yapı gibi FETO'cular da yollarını kaybetmişlerdir. Ne olduklarını, kim olduklarını unutarak, her biri sadece sahiplerinin emrettiğini yapan birer mankurta dönmüşlerdir. Öyle ki 15 Temmuz'da bu örgüt mensuplarının yaptıkları ihanetin büyüklüğünü ancak bir asır önceki işgal günleriyle mukayese edebiliriz."

 

Çeşitli bilim dallarında 31 bilim insanının ödüllendirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, "Her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bilimsel telif programı çerçevesinde, mühendislik ve sosyal bilimler alanlarında iki bilim insanımızı kayda değer telif ve çeviri kapsamında da 4 bilim insanımızı ödüllendiriyoruz" dedi.

 

Türkiye Bilimler Akademisi başkanı ve üyelerini tebrik ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bilimin aydınlattığı yolda yeni Türkiye’yi kurma sürecimizde mesafe kaydettik" diye konuştu.

 

"Hem ülkemiz, hem de tüm insanlık için çok daha adil ve güvenli bir dünyanın inşasına katkı sağlayacağız" diyen Cumhurbaşkanı, "Eskiden sadece sınır ve çıkarların korunması olarak algılanan güvenlik kavramı, artık köklü bir değişikliğe uğradı, çok daha geniş çaplıdır" diye devam etti.

 

TÜBİTAK'ın bir dönem milli yazılım sistemi arayışı ürünü olarak PARDUS’u ürettiğini anımsatan Erdoğan, "Bu yazılımın kullanılacağı teknoloji bize ait olmadığı için yaygınlık kazanamadı. Aynı şekilde başbakanlığım döneminde kamuda F klavye kullanılması konusunda bir genelge yayımladım. 10 yılda ciddi bir ilerleme kaydedilemediğini görüyorum. Bu klavyenin teknolojisini üreten, dolayısıyla kültürünü belirleyen biz değiliz" dedi.

 

AR-GE'ye 20 milyar dolar

 

Erdoğan şöyle devam etti:

 

"Tabii bunu söylerken kategorik bir ret anlayışından bahsetmiyorum. Dünyada iyi, güzel, faydalı ne varsa onu almak bizim kültürümüzde vardır. Burada sorun bilgisayarın kendisi değil, onun insan hayatında nasıl kullanılacağını belirleyen değerler sistemidir. Bilim ve teknolojide öncülüğü kaybetmenin verdiği üzüntü var. Neredeydik, nerede kaldık…"

 

"Geçtiğimiz 14 yılda bilime, bilim insanlarına, çalışmalara verdiğimiz önemle mesafe kat ettik" diyen Erdoğan, "AR-GE harcamalarımız 2015’te 20 milyar doları aştı. Milli gelire oranını 14 yılda yüzde 0,5’ten yüzde 1,06’ya çıkardık. Yeterli değil, yüzde 3’e çıkaracağız" diye konuştu.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -