Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: İki taraf da hatalı

Erdoğan: İki taraf da hatalı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Firuzağa'da bir plak dükkanında yaşanan olaylara değindi. Erdoğan, her iki tarafın da olayda hatalı olduğunu söyledi, Koreli esnafın mağdur olmasına üzüldüğünü ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da sanatçı ve sporcularla iftar programında konuştu.

 

Erdoğan, “Önceki akşam Beyoğlu Firuzağa'da Koreli bir esnafımızın plak dükkanında yaşanan hadiseden yaşadığım üzüntüyü sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek söze başladı. Olayı kınadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın gelişimi hakkında edindiği bilgileri şöyle aktardı:

 

“Öğrenebildiğim kadarıyla hadise şu şekilde gerçekleşiyor; Koreli esnafımız internet üzerinde gerçekleştirilecek bir albüm tanıtımı için sosyal medya üzerinden bir davette bulunuyor. Bu çağrı üzerine plak dükkanına gelen ve zaten çok küçük olan mekanla birlikte sokakta da alkol alarak etkinliğe katılan 20-30 kişilik bir grup mahalle halkının tepkisi ile karşılaşıyor. Önce tartışma ardından arbede yaşanıyor. Olaya karışanlar tespit edildi. Çoğu da yakalandı. “

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim asıl üzüldüğüm husus; Bu tatsız hadise yüzünden Koreli esnafın mağdur olmuş bulunmasıdır” dedi.

 

“Ramazan günü sokaklara taşan bu tarz bir etkinliğe kalkışmak ne kadar yanlışsa buna kaba güç kullanarak müdahale etmek de o kadar yanlıştır” diyen Erdoğan, her iki tarafın da hatalı olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanı, “Kendi milletinin kendi şehrinin hassasiyetlerine saygı duymayanlar ve buna demokratik olmayan tepki ile mukabele edenler yol açtıkları arbede ile maalesef misafirperverliğimize gölge düşürmüşlerdir” diye konuştu.

 

Erdoğan, “Bu basit olayı çarpıtarak buradan bir oruç tutmayanlara saldırı efsanesi üretmek isteyenler açık söylüyorum art niyetlidir, kötü niyetlidir” diye devam etti.

 

“Koreli esnafımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diyen Erdoğan, “Duyarsızlıklarıyla bu tatsız hadiseye yol açanları ve kaba güç kullanarak olayın istismarına yol açanları da ayrıca kınıyorum” diye konuştu.

 

Utanmıyor musunuz?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli takımımız Avrupa Şampiyonası'nda. İlk iki maçta takımız ne yazık ki üst üste iki mağlubiyet aldı. İkinci maçta tribünlerden bugüne kadar göklere çıkardığımız takım kaptanımıza karşı yapılan tezahüratları ben hiçbir şeyle izah edemiyorum. Bugüne kadar, bu kardeşimiz bu milli takımda oynamış, hep takdir etmişiz. Yani bir anda ne oluyor da 'dışarı çık' diye bu tür tezahüratlar, yuhlamalar vesaire. Peki utanmıyor musunuz ya?" dedi.

 

"Milli takımımızın kaptanını yuhalamaya utanmıyor musunuz?"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğrusu ben bu ülkenin bir cumhurbaşkanı olarak buna çok üzüldüğümü açık ve net söylemek isterim. Milli takımımız Avrupa Şampiyonası'nda. Ve bu Avrupa Şampiyonası esasında, ben buna tabii ki bir yerde de talihsizlik diyorum. Farklı yaklaşımlar olabilir, herkesin düşüncesi saygındır. İlk iki maçta takımız ne yazık ki üst üste iki mağlubiyet aldı. İkinci maçta tribünlerden bugüne kadar göklere çıkardığımız takım kaptanımıza karşı yapılan tezahüratları ben hiçbir şeyle izah edemiyorum. Bugüne kadar, bunca zamandır, bu evladımız, bu kardeşimiz bu milli takımda oynamış, hep takdir etmişiz, hep alkışlamışız. Yani bir anda ne oluyor da 'dışarı çık' diye bu tür tezahüratlar, yuhlamalar vesaire. Peki utanmıyor musunuz ya? Öbür tarafta İspanyol geliyor, sarılıp kucaklayıp Barcelona'daki arkadaşını, Atletico Madrid'deki arkadaşını orada teskin etmeye çalışıyor. Ve siz orada yuhalıyorsunuz" diye konuştu.

 

"Terim ve kızına sosyal medyada yapılanlar kabul edilemez"

 

Fatih Terim ve kızına sosyal medyada yapılanların kabul edilemez olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öbür tarafta bakıyorsunuz, bugüne kadar başarılarıyla övdüğümüz bir teknik direktöre ve onun kızına ve açık konuşuyorum hamile olan kızına sosyal medyada yapılanları, ben bir baba olarak asla kabul edemem. Bunlar çok ciddi edepsizliktir, terbiyesizliktir. Bu milletin ne kültüründe vardır, ne ahlak anlayışında vardır, ne edebinde vardır. Böyle birşey yoktur, böyle birşey olamaz.  Sporda galibiyet ile mağlubiyet eşittir. Bunu böyle bileceksin, yeri gelir galibiyetler arka arkaya gelir ama mağlubiyet de gelir. Dünyanın en güçlülerinin neler yaşadığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -