Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan Merkel ve Cameron'la görüştü

Erdoğan Merkel ve Cameron’la görüştü

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brexit referandumu Ekim'de görevi bırakacak olan İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüştü.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda İngiltere Başbakanı Cameron ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme 40 dakika sürdü. 

 

Cameron, Brexit sürecinde Türkiye'nin en az 30 yıl daha AB üyesi olayacağını savunmuş, Erdoğan da bu sözlere Bir araya geldiğimiz zaman sen böyle konuşmuyordun Cameron… Öyle demiyordun bize. Hep bize söylediği şuydu, 'Her zaman yanınızdayız, bir an önce Türkiye'nin Avrupa Birliğine girmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz'. Ne oldu şimdi?" demişti.

 

Cumhurbaşkanı, Cameron'ın ardından Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü. Almanya'da 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan tasarının kabul edilmesinin ardından bu, iki lider arasındaki ilk yüzyüze görüşme. 

 

Merkel görüşmes sonrası yaptığı açıklamada 'yapıcı bir görüşme yaptıklarını belirtirken, "Öne çıkan meseleleri görüştük. Hava yapıcıydı. Var olan sorunları çözme adına bir iş görüşmesi gibi geçti" dedi. 

 

Gazetecilerin 'Sorunlar çözüldü mü?' sorusuna ise "Böyle bir görüşmeyle sonurla ortadan kalkmaz. Ama inanıyorum ki meseleleri derinlemesine görüştük" yanıtını verdi. 

 

Kaynak: AA, Al Jazeera

- Advertisment -