Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: Mezhepçilik fitnedir

Erdoğan: Mezhepçilik fitnedir

İslâm İşbirliği Teşkilâtı 13. Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mezhepçilik karşıtı mesajlar verdi. İran ve Suudi Arabistan liderlerinin önünde konuşan Erdoğan, "Mezhepçilik fitnedir. Ben ne Sünniyim ne Şii, ben Müslümanım" diye konuştu.

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"İİT 13. İslâm Zirvesi toplantımızın dünyadaki tüm Müslümanların ve insanlığın huzuruna, güvenliğine, refahına hepimiz için hayırlı bir geleceğe vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu temennilere, bu duaya her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu günlerden geçiyoruz."

"Müslümanlar olarak üstesinden gelmemiz gereken sorunların başında mezhepçilik fitnesi geliyor, ırkçılık fitnesi geliyor. Her zaman ifade ettiğim gibi benim dinim Sünnilik de değildir Şiilik de değildir, benim dinim İslâm'dır. Ben tıpkı 1 milyar 700 milyon kardeşim gibi sadece ve sadece bir Müslümanım. Diğer tüm farklılıklar bu inancımın, bu sıfatımın gerisindedir."

"Sözüm ona İslâm adına, Müslümanlık adına her gün mazlumlara saldıran, onların canlarına kasteden, mallarını yağmalayan terör örgütleri asla bu mukaddes dinin temsilcisi olamaz. Çünkü bizim dinimiz barış dinidir, sulh dinidir."

- Advertisment -