Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: Mumbuc'u takip ediyoruz

Erdoğan: Mumbuc’u takip ediyoruz

 

Nairobi’de görüştüğü Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’in kontrolündeki Mumbuc'a operasyon düzenlediği operasyonla ilgili soruya yanıt verdi. Soruyu soran gazetecinin, operasyonda yer alanların çoğunun YPG'li olduğunu söylemesine itiraz eden Erdoğan, şunları söyledi:

 

"Suriye Demokratik Güçleri olarak ifade edilen bu güçlerin içerisinde yaklaşık 450 kadar YPG var, bunun dışında 2 bin 500 civarında Araplardan var. Toplamda yaklaşık 3 bin kişi bu operasyonun içinde yer alıyor. Söylenen de şudur: 'YPG, Münbiç'te daha çok lojistik bir güç teşkil edecek, asıl gücü Araplar oluşturacak.' Söylenen bize bu olmuştur. Biz bu süreç içerisinde de ne yapıldığını, ne edildiğini zaten kendi istihbarat ağımızla ve komuta kademeleriyle takip ediyoruz, göreceğiz."

 

Erdoğan’ın öne çıkan diğer ifadeleri şunlar:

 

“35 yıldır bizler terör örgütüyle mücadele içindeyiz. Bugüne kadar terör örgütünün saldırıları neticesinde yaklaşık 40 bin vatandaşımızı kaybettik. Terörün acısını bilen bir ülke olarak her zaman Kenya’nın yanında olacağız.

 

Mülteci ve göç krizi hepimizi derinden etkiliyor. İnsanları göç etmeye zorlayan sebepleri yok etmeden, bu soruna kalıcı çözüm bulamayız.

 

Kıbrıs’ı ikiye böldünüz, Yeşil Hat ilan ettiniz. Meksika-ABD arasında da hatlar inşa edildi. Orada ne yapılırsa, burada da yapılır. Ama dert başka! Bu dünyada adalet 5-10 ülkeye değil, bütün ülkelere gerekli. Türkiye’nin kriz bölgelerinde yapmak istediği budur.

 

Türkiye, Doğu Afrika’nın istikrarı için tecrübelerini Kenya’yla paylaşmaya hazırdır.”

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -