Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan Obama ile görüşecek

Erdoğan Obama ile görüşecek

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreni sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ankara saldırısı ile ilgili ABD'den gelen açıklamalar hakkındaki yorumu sorulan Erdoğan, bugün saat beşte ABD Başkanı Obama ile görüşeceğini söyledi. 

 

Cumhurbaşkanının açıklamalarından satırbaşları: 

 

"Şu anda gözaltına alınan 14 kişiden , 2 isim var. Bu 3’e çıktı dün itibariyle. Asıl aktif rol oynayanlar bunlar. Bu kişi YPG, PYD’nin silahlı kolu. Olayı örgüt olarak üslenmeseler de YPG ve PYD olduğu tespitindeyiz. Yargı farklı bir yere gider mi, ama savcılarımızın fikirlerini de aldık."

 

"Birçok belgeleri kendilerine aktardığımız halde şu olayda dahi terör örgütlerinin adını vermemektedir. Bu konuda bizim yanımızda olmaları hoş olabilir ama neticeye varacak bir şey değildir. PKK terör örgütü olarak kabul edilirken PYD ve YPG’yi saymıyorlar."

 

"Aydın müsvettleri şimdi çıktı….  Benim milletimin bunlara tavrı olması lazım. Vatanına, milletine saldırıları var ama bu saldıryı yapanlara karşı nasıl bildiri yayınlıyorlar. Siz benim yanımızda olsanız ne yazar, olmasanız ne yazar."

 

"Şunu özellikle seslendiriyorum bu adamların hiçbirinin dikili taşları yok. “Şu kadar öğrenci yetiştirdik” İşte yetiştirdiğiniz öğrenciler bunları yapıyor. Şimdi istediğinizi yapamıyorsunuz ondan kuduruyorsunuz."

 

"Beni Kirby ile muhatap ederseniz yazık olur. Saat 5’te Obama ile görüşmemiz olacak. Kerry YPG’nin yaptığı yanlışları Dışişleri Bakanı ile yaylaştı. Demek ki bazı yanlışları görüyorlar. Paylaştıkları silahların nerede paylaştığını görün. 3 uçak silah dolusu silah geldi. Yarısı DAEŞ’e yarısı YPG’ye gitti."

 

- Advertisment -