Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: Önce çadırları kaldırsınlar

Erdoğan: Önce çadırları kaldırsınlar

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vize muafiyeti konusunda Türkiye'nin eksik kalan 5 şarttan yerine getirmesi gereken ve Avrupa Birliği'nin (AB) talep ettiği terör tanımına yönelik koşula yeniden değindi. Malatya’da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Vize konusunda Türkiye'ye terörle mücadele konusunda, Terörle Mücadele Yasası'nı değiştirin diyenler, önce Avrupa Parlamentosu'nun kapısında, yanında terörist çadırını açanların o çadırlarını kaldırsınlar" dedi.

 

'Biri sallanırsa bizi yaşatmazlar'

 

Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusunu yineleyen Erdoğan, "4 sütun üzerinde yükselen bir Türkiye. Eğer bunlardan biri sallanırsa inanın bana bizi bu topraklarda bir gün dahi yaşatmazlar” dedi.  Erdoğan, “Bizi ayırmak, bölmek isteyenler bunun bedelini Temmuz'dan bu yana ödedikleri gibi kazdıkları çukurlarda kendileri gömülecekler" diye devam etti.

 

'ABD’de kendilerine 400 dönüm yer vermişler'

 

Gülen Cemaati'ne de tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bir devlet asla. Neymiş o? Paralel devlet. Boşuna heveslenmesinler. İşte Amerika'da kendilerine 400 dönüm yer vermişler. Herhalde onların devleti orası. Ne olacak? Biz diyoruz ki legal görünüm altında illegal çalışmaları yapan bu kişiyi ya sınır dışı edin veyahut bize gönderin. Ve oradan ülkemin içini karıştırıyor. Gereği neyse biz de bunu yapıyoruz. Yapacağız. Bir kısmı kaçıp Amerika'ya, Avrupa'ya gidiyor. Bir kısmı da şu anda hapishanede yaşıyor"

'Tüm dünyaya meydan okurken arkamda ülkemizin olduğunu biliyorum'

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan, şöyle konuştu:

 

"Çukur siyasetiyle Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya çalışanlara inat biz; kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz. Şunu unutmayın. İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor. Türkiye de size bakıyor size. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken, arkamda ülkemizin tamamının özellikle de Malatyalı kardeşlerimin olduğunu biliyorum.”

 

Bakanlar da katıldı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere geldiği Malatya'da önce valilik, ardından da 2. Ordu Komutanlığı'nı ziyaret etti. Özal Mahallesi yakınlarında Erdoğan, otobüsü durdurup kendisini karşılamaya gelen çocuklara oyuncak dağıttı.

 

Toplu açılış törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da katıldı.

 

Özal’ı andı

 

Yaklaşık 35 bin kişinin katıldığı toplu açılış töreninde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması sırasında önce yağmur, ardından da dolu yağması üzerine konuşmasını kısa tuttu.

 

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ı anarak, "İsmi adeta Malatya ile özdeşleşen Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesine çok büyük katkılar sağlamış Turgut Özal'ı da rahmetle yâd ediyorum" dedi. Erdoğan, şehit olan Malatyalı askerleri de rahmetle andı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Belediyesini ziyaretinin ardından sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -