Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan, Putin'le İdlib'i konuştu

Erdoğan, Putin’le İdlib’i konuştu

 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, St. Petersburg’da Pazartesi günü metroda meydana gelen terör saldırısından "derin üzüntü duyduğunu" söyleyerek, Putin'e ve Rus halkına taziyelerini iletti.

 

Erdoğan görüşme vesilesiyle Salı sabahı İdlib'de sivillere yönelik bir saldırıda kimyasal silah kullanılmasına da değindi. "Bu tür insanlık dışı saldırıların kabul edilemez olduğunu" belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların Astana süreci kapsamındaki "tüm emekleri heba etme riski taşıdığına" dikkat çekti.

 

Terörle mücadelede işbirliğini daha da güçlendirmenin altını çizen iki lider, Suriye'de kırılgan ateşkesin sürmesi için ortak çaba harcamanın gerekliliğini de vurguladı.

 

Suriye rejimi, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kentinde zehirli gaz saldırısı yapmış; muhaliflere bağlı İdlib Sağlık Müdürlüğü, saldırıda 100 kişinin öldüğünü ve 400’den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı. Kullanılan gazın Sarin gazı olma ihtimali üzerinde duruluyor. Ölenler arasında çok sayıda çocuk da var.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik