Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: PYD/YPG koridoruna izin vermeyiz

Erdoğan: PYD/YPG koridoruna izin vermeyiz

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı Afrika turunun ilk durağı olan Fildişi Sahili'ne gidişinde, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Erdoğan, Suriye’nin üçe bölünebileceğine yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

 

"Bu bölünmeyle ilgili endişeler şu anda herkeste var. Bu aynı şekilde bizde de var. Niye? Çünkü PYD ve YPG’nin kuzeyde sağlamak istediği koridoru birileri destekliyor. Bu destekleyenlerin kimler olduğunu sizler de bizler de takip ediyoruz. Biz Türkiye olarak Suriye’nin kuzeyinde böyle bir koridorun oluşmasına imkân veremeyeceğimizi daha önce söyledik ve bu konuda da üzerimize düşen neyse, bunu yapacağımızı da söyledik. Çünkü orada oluşacak böyle bir terörist örgütlerin koridoru, bizim için her an bir sıkıntıdır, tehlikedir. Buna fırsat veremeyeceğimizi tüm dostlarımıza söyledik. Özellikle koalisyon güçleriyle bunu paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz.”

 

'Demek ki isabetli oldu'

 

Erdoğan, gazetecilerin “Yaptığınız açıklama sosyal medyada çok yankı buldu” hatırlatması üzerine, “Demek ki konuşmam isabetli oldu” yanıtını verdi.

 

Kaynak: Milliyet

- Advertisment -