Ana SayfaHaberlerGündem'Bulunduğu makamın adamı değil'

‘Bulunduğu makamın adamı değil’

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sözleri şöyleydi:

 

"Şu anda bu zat bulunduğu makamın adamı değil. Siyaseti henüz öğrenemedi. Çırak bile olamadı demiştim, gerçekten çırak bile olamadı. Ona yakışacak ifadeler var da buna edebim müsade etmiyor. Siyasi sapık dedim. Bir kasetle geldiği makam var. O kaset olayı olmasa o makama gelemezdi. Yalan dolan her şey var. Sabah başka akşam başka. Böyle bir tip, böyle bir tipleme. CHP’ye gönül vermiş hanım kardeşlerimin kadınlara yapılmış bu hakareti çok farklı değerlendirmeleri gerekirdi. Bunu böyle değerlendirmedikleri için üzüldüm."

 

Tartışma, "Birilerinin önüne yatmış vaziyette" ifadesi ile başladı

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri tepki çekmişti. Geçen salı partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

 

"Öyle bir kültürün içinde sokuldu ki Türkiye, bakın Karaman'da olan olaydan sonra Türkiye'nin her tarafında olaylar neredeyse patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlık’tan bahsediyorlar. 14 yıldır Türkiye'yi yönetiyorsunuz. Bu çocukları oraya nasıl teslim ettiniz?

 

Vakıfları savunuyorlar. Valisi konuşmuyor, Emniyeti konuşmuyor. Aileden Sorumlu Bakan birilerinin önüne yatmış vaziyette, o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor? 'Biz izin vermedik' diyorlar. İzin vermediniz de bunlar nasıl açıldı? Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Bu işlerin baş sorumlusu sen değil misin? Neden çocukları sapıklara teslim ediyorsun?"

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine hukuki süreç başlatacağını açıklamış, Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Kılıçdaroğlu için "Adam gibi adam olana cevap verilir" demişti.

 

Tepkiler üzerine açıklama yapan CHP lideri ise, "Sözlerimin arkasındayım" ifadesini kullanmıştı.

 

"TC vatandaşlığına yakışmıyorlar"

 

Erdoğan, "terör örgütüne destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılmasıyla ilgili olarak ise, "Bunlar TC vatandaşlığına yakışanlar değil. Bunlar başka bir vatan ya da vatansızlık istiyorlar. Çünkü TC vatandaşıyken bu ülkeye ihanet olamaz. Bu ihanet içinde olanların bu vatandaşlığı taşımasını doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -