Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: Yeni harekâtların hazırlığını yapıyoruz

Erdoğan: Yeni harekâtların hazırlığını yapıyoruz

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’daki toplu açılış töreninde konuştu. Fırat Kalkanı Harekâtı'nın birinci etabının bittiğini ve yeni harekâtların hazırlığının yapıldığını söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Suriye'de El Bab'ın da teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekâtı’nın birinci etabını sona erdirdik. Şu anda bitti. Bundan sonra da olacaktır. Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekâtların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekâtlara yeni isimler vereceğiz. Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine, PKK'sıyla, YPG'siyle DEAŞ'ıyla FETÖ'süyle çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar, Allah'ın izniyle Türkiye'nin ve Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacaktır.

 

Bu mübarek vatana göz dikenler varsa, önce bizim ödediğimiz bedelden daha fazlasını ortaya koymayı kabul etmelidir. Şundan emin olunuz, şehitlerimizin tek bir damla kanı bile boşa gitmiyor. Türkiye, tarihinin en önemli mücadelesini veriyor. Birilerinin iddia ettiğinin aksine bu süreçte Türkiye kuşatılmıyor, tam tersine Türkiye kefenini yırtarak gömülmeye çalışıldığı mezardan çıkıyor. Türkiye'yi bin yıllık coğrafyasından, bin yıllık kardeşlerinden ve soydaşlarından kopartıp kendi içine hapsedenlerin telaşı işte bu yüzden.” 

 

"Sen geri zekâlı mısın?"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halk Tv'deki ifadelerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a ve “AK Parti'de 120-180 arasında ByLock'çu var. Bu isimlerin listesi hükümette var ve bu ısrarla açıklanmıyor. Siz bu listeleri saklıyorsanız, insanın aklına 15 Temmuz'un kontrollü bir darbe olduğu akla geliyor” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi:

 

“İşte bir CHP milletvekili çıkmış, mikrofonun başına ne diyor biliyor musun? 'Eğer, 16 Nisan'da 'evet' çıkarsa biz bunları İzmir'e kadar kovalayıp, denize dökeceğiz.' Bunu söyleyen de Konya milletvekili. Sen geri zekâlı mısın? Sen kiminle aşık atıyorsun? Genel başkanları aşağı kalır mı? O da çıkmış, 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' demiş. Ey Kılıçdaroğlu sende zerre kadar dürüstlük varsa madem elinde dosyalar var, elinde belgeler var, çık bunları açıkla. 16 Nisan'dan sonraya kalırsa geç kalırsın, geç ama bu onur meselesi. Çünkü bu yalan makinesi, yalan. Bunda dürüstlük yok.

 

İşte söyledim. Havalimanında darbecileri gördü, saklanacak yer aradığından haberimiz olmasa diyeceğiz ki 'Herhalde bir bildiği var'. Bakırköy'de arkadaşları söylüyor. Bir ilçe başkanının veya belediye başkanının evine kaçtı. 7 Ağustos olayında kendisini ben davet ettim. Özel kalemim onları aradı. Sayın Bahçeli 'Evet' dedi. Ama o son güne kadar bize cevap vermedi. Baskıyı yedi, yedi yedi ondan sonra son gün o da Yenikapı'ya geleceğinin haberini verdi. Ama şimdi Yenikapı ruhu var mı, yok mu onu tartışıyor. Haddine mi senin, geç. Sen ne anlarsın Yenikapı ruhundan.

 

Bayraktan bahsediyor, sen bayraktan bahsetme. Senin biz Hakkâri’de yaptığın mitingde bayrak sevgini biliriz. Sen, orada bir tane Türk bayrağı gösteremedin, kendi partinin bayrağını bile gösteremedin. Orada, HDP'lilerle gittin miting yaptın. Sen, kiminle konuşuyorsun? Sorsan, demokratlığı kimseye bırakmaz. Önce git, bu milletvekiline hesap sor, 'Ne yapıyorsun sen? ' de. Sen kimsin, sen kimi denize döküyorsun terbiyesiz, kimi denize döküyorsun? 16 Nisan'da bu millet "Evet' diyecek, sen denize dökeceksin. Ulan, seni yola çıkartmazlar, yola. Sen, Samsun'dan yola çıkacaksın, öyle mi? Samsun'dan yola çıkamazsın.

 

Meydanlara çıkmaya yüzleri yok. Zaten 'CHP'yi kazıyınca altından faşizm çıkar' dediğimizde kızıyorlar. Yalan mı? İşte örneği ortada. 'Denize dökermiş', terbiyesize bak. 16 Nisan, işte milleti, onun tercihlerini, değerlerini, haklarını hiçe sayan bu tek parti dönemi artıklarının defterlerinin de dürüleceği gündür.”

 

"Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da 'hayır' diyor"

 

Rize'deki toplu açılış töreninde de konuşan Erdoğan, konuşmasının önemli bölümünü 16 Nisan referandumuna ayırdı.  Erdoğan, referandumda 'hayır' kararı alan Saadet Partisi ile ilgili ilk kez konuştu, "CHP, HDP, ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da hayır diyor. Ama ben Saadet'e gönül vermiş kardeşlerimi tefrik ediyorum, aynı şekilde MHP içindeki vatansever kardeşlerimi de tefrik ediyorum" dedi. 

 

Erdoğan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

"AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, Büyük Birlik Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, Saadet Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, bunun yanında CHP'ye gönül veren vatandaşlarıma da sesleniyorum. Bu, ayrım noktasıdır. Dikkat edin ve gelin 16 Nisan'da bu reformu gerçekleştirelim. Buradan sesleniyorum; 12 Eylül darbesine madem ki 'Hayır' dediniz, 12 Eylül darbesine 'Hayır' diyenlerin, bugün 'Evet' demesi gerekir. Neden? Çünkü, biz o yanlışı ne yapıyoruz, şimdi düzeltiyoruz. O askeri darbenin yanlışını şimdi düzeltiyoruz."

 

CHP'ye eleştiri

 

"Bir başkası, güya tecrübeli siyasetçi, peygamberlere hakaret ediyor. Ey Baykal yazıklar olsun sana. Genel Başkanları da 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyecek, elinde dosyalar varmış. Varsa dosya açıkla, 16 Nisan'dan sonra sana bir faydası olmaz, şimdi açıkla. Ama işi gücü yalan. Ama senin de mumun yatsıya kadar yanacak. Sandık demek bunlar için kabus. Kaçış yok bu kabusu yaşayacaklar. Onların kabusu, benim milletin bayramıdır."

 

Kaynak: AA, Al Jazeera

- Advertisment -