Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan'dan AP'ye: Raporu yazanın akıldânesi HDP'liler

Erdoğan’dan AP’ye: Raporu yazanın akıldânesi HDP’liler

 

Muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye dönük sert eleştiriler içeren ilerleme raporuna tepki gösterdi. Erdoğan, "Tabii raporu yazanın akıldanesi HDP'liler olduğu için sonucun bu şekilde çıkması şaşırtıcı değil. Biz bunları çok iyi biliriz. Bunlar cibiliyetinin gereğini yapıyor. Bu raporun bağlayıcılığı falan da yok. Zaten arkadaşlar kendilerine iade etti" dedi.

 

Erdoğan'ın konuyla ilgili sözleri şöyle:

 

"Bizim tepkimiz kurumsal olarak Avrupa Parlamentosu'na veya raporun kendisine değil. Bizim tepkimiz, raporun yapıcı değil yıkıcı bir anlayışla hazırlanmasınadır. Avrupa Birliği ile ilişkilerimizin göçmenler, bazı fasılların açılması, vize serbestisi gibi pek çok konuda olumlu yönde seyrettiği bir dönemde böyle bir raporun önümüze getirilmesi tam anlamıyla provokatif bir yaklaşımdır, davranıştır. Herhalde bunu Avrupalılar görecektir, temenni ederim ki görürler."

 

"Rapora bakıyorsunuz Kıbrıs konusunda, Ege'deki sorunlar konusunda aynı sakat yaklaşım. Yargı bağımsızlığı, ifade, basın ve toplanma hürriyeti konularındaki eleştirilerde aynı sakat bakış açısı. Güneydoğu'daki şehirlerimizde yaşanan olaylarla ilgili yine benzer yalan yanlış ifadeler. Tabii raporu yazanın akıldanesi HDP'liler olduğu için sonucun bu şekilde çıkması şaşırtıcı değil. Biz bunları çok iyi biliriz. Bunlar cibiliyetinin gereğini yapıyor. Hele bir de raporun 1915 olayları var ki tam evlere şenlik. Adeta ülkemizin ve milletimizin ne kadar hasmı varsa kafalarındakileri ve gönüllerindekileri rapora dercetmişler. Bu raporun herhangi bir bağlayıcılığı yok. Zaten arkadaşlar kendilerine iade ettiler."

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -