Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan'dan İbadi'ye: Haddini bil

Erdoğan’dan İbadi’ye: Haddini bil

 

İstanbul'da düzenlenen Avrasya İslam Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerinin Irak topraklarını terk etmesini isteyen Irak Başbakanı İbadi'yi sert sözlerle eleştirdi, "Irak’ın Başbakanı, istediğin kadar bağır, çağır. Biz bildiğimizi okuyacağız. Önce haddini bil" dedi. 

 

Erdoğan'ın, İbadi'ye yönelik sözleri şu şekilde:

 

"Irak’ta DEAŞ’a karşı yürütülen operasyona, dünyanın dört bir yanından 63 ülke müdahil olmuş durumda. Koalisyon diyorlar ya… Bin yıllık komşuluk hukuku gereği meseleye müdahil olmamızı istemeyenler, diğer ülkelere ses çıkarmıyor. Irak ve Suriye’nin başı dertteyse, sorunu çözmek için adım atmak en çok Türkiye’nin vazifesi. Bir yerlerden izin almaya ihtiyacımız yoktur bunun için, almayı da düşünmüyoruz. Böyle bilinsin."

 

"Sen benim muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kalitemde değilsin. Irak’ın Başbakanı, istediğin kadar bağır, çağır… Biz bildiğimizi okuyacağız. Önce haddini bil. Kendileri Başika’da üs kurmamız için Davutoğlu döneminde çağrı yaptı. Bunların kayıtları var. Buna rağmen şimdi diyor ki 'Buradan çekilin.' Türk milletinin ordusu sizden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir. Gereğini bugüne kadar nasıl yaptıysak öyle devam ederiz."

 

ABD'ye: Söz vermelerine rağmen tutmadılar

 

Erdoğan, Menbiç'teki YPG'lilerin kentten çekilmemesine de tepki gösterdi, ABD'yi eleştirdi:

 

"Menbiç’te PYD, YPG olmayacak dedik. Bizzat başkan bana dedi ki 'Olmayacak.' Burasının yüzde 90 – 95’i Arap. Buraları temizlemek gerekirse beraber temizleriz. Niye bunları buraya sokuyorsunuz? Bunlar buraya gelmeyecek. Bu sözü vermelerine rağmen tutmadılar. Şu anda kendi planımızı kendimiz uyguluyoruz."  

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -