Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan’dan eğitim ve kültür özeleştirisi

Erdoğan’dan eğitim ve kültür özeleştirisi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Takdim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, kültür ve sanatın önemini vurguladı. Türkiye’nin eğitim ve kültürde arzu ettiği noktayı yakalayamadığını ifade etti:

 

"Teknolojiyi üreten, onun vasıtasıyla kültür ve sanata da hâkim olur. Güvenlik, ekonomi önemlidir ama sanatı, kültürü ihmâl ederseniz, hedefinize ulaşamazsınız. Yeni Türkiye’nin inşası çalışmalarında kültür ve sanata da özel önem veriyoruz. Sadece belli alanlarda ileriye giderek medeniyet inkişafı gerçekleştirilemez.

 

Zaman zaman ifade ettiğim gibi, ülkemizin geçtiğimiz 14 yılda yaşadığı büyük dönüşümün en zayıf halkalarını ne yazık ki eğitim ve kültür oluşturuyor. Bu konularda hayâl ettiğim düzeylere ulaşamamış olmamızdan fevkalâde müteessirim. Bu bir özeleştiridir ama gerçektir. Önümüzdeki dönemlerde bu alanlara özel önem ve öncelik vererek hem eksiklerimizi tamamlayarak hem de çok daha büyük başarılara imza atarak bu eksiğimizi gidermeliyiz. Sorumluluk sahibi tüm kurumlara her türlü desteğimi vereceğimi huzurlarınızda ilân ediyorum."

 

Kaynak: AA

- Advertisment -