Ana SayfaHaberlerGündemEsed’den kaçtı, darbeciler vurdu

Esed’den kaçtı, darbeciler vurdu

 

Suriye'de olaylar başladıktan sonra Türkiye'ye sığınan Ömer Halid Dervişe, darbe girişimi sırasında vurularak komaya girdi. 21 yaşındaki Dervişe'nin yoğun bakım ünitesindeki tedavisine devam ediliyor.

 

Ömer'in kardeşi Hassan Halid Dervişe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıktıklarını belirterek, "15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanının çağrısına uyarak İstanbul Büyükşehir Belediye binası önüne giden ağabeyim Ömer Halid Dervişe, darbeciler tarafından vuruldu. Ağır yara alan ağabeyim halen komada" dedi.

 

Dervişe, darbe girişimi sırasında televizyon izlediklerini söyleyerek, "Bir darbe olduğundan bahsediliyordu. Sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı ve insanları darbeye karşı sokaklara çıkmaya davet etti. Bu sadece Türklerin meselesi değil, özgürlük ve adalet meselesi. İnsanlık meselesi. Bu yüzden çağrıya uymak zorundaydık. Bu ülkeye bir borcumuz var. Bunun için bile olsa insanların yanında olmamız gerekiyordu" diye konuştu.

 

‘Suriye'de göstericilerin üzerine nasıl ateş açıldıysa burada da aynısı oldu’

 

Dervişe, neler olduğunu anlamak için Fatih'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu bölgeye gittiklerini, ardından kalabalığa uyarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına doğru yürüdüklerini anlattı:

 

"15 Temmuz gecesi belediye binasına ulaştığımızda bir grup asker binanın etrafını çevirmişti. Askerler, birden kalabalığın üzerine ateş etmeye başladılar. Kalabalık hızla dağıldı ve ardından geri toplandı. Ağabeyim Ömer Halid Dervişe video çekmek için önlere doğru ilerledi. İkinci ateşte, ilk mermi dudağını sıyırdı. Çok ciddi bir yara değildi. Sadece kanıyordu. Arkadaşlarımla birlikte birçok yaralıyı yukarıya doğru, araçların bulunduğu bölgeye taşımaya başladık. Suriye'deki devrimin ilk zamanlarında, özgürlüklerini arayan göstericilerin üzerine nasıl ateş açıldıysa burada da aynısı oldu."

 

Ağabeyi Ömer'in video çekmeye devam etmek üzere yeniden önlere doğru ilerlediğini ve o sırada gelen özel harekât polislerinin darbecilerle çatışmaya başladığını dile getiren Dervişe, şöyle devam etti:

 

"Biz de kalabalıkla birlikte peşinden yürüdük. Az sayıdaki polislerin bizden güç alması gerekiyordu. Son saldırıda askerlerin olduğu bölgeye çok yaklaştık. Ağabeyimin yanından ayrılmamaya gayret gösteriyordum. Askerler birden yoğun bir ateşe başladılar. Kalabalık birden dağılmaya başlayınca ağabeyimi ve arkadaşlarımı kaybettim."

 

Kalabalık yeniden toplandığında ağabeyim ortada yoktu. Telefonlara da cevap vermedi. Sonra arkadaşımız geldi ve ağabeyimin vurulduğunu, hastaneye kaldırdıklarını söyledi. Hep birlikte hastaneye koştuk. Hastaneye gittiğimde ağabeyim Ömer'i yoğun bakıma almışlardı. Ağabeyim kaçarken sırtından vurulmuş ve yere düşmüş. Halen tam olarak kaç mermi ile yaralandığını bilmiyoruz. Durumu ciddiyetini koruyor. Ancak bir sürü insan yaralandı ve ben onlara da kardeşime üzüldüğüm gibi üzülüyorum. Umarım kardeşim de diğer yaralılar da kurtulur."

 

Kaynak: AA

- Advertisment -