Ana SayfaHaberlerGündem“Fazla uzatmadan kararımızı vereceğiz”

“Fazla uzatmadan kararımızı vereceğiz”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Madagaskar’da ev sahibi Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Başkanlık sistemine geçişi öngören anayasa değişikliğiyle ilgili referandum için onayına ihtiyaç duyulan Erdoğan, “Fazla uzatmadan kararımızı vereceğiz” dedi. 

 

Muhalefetin Anayasa Mahkemesi’ne başvurabileceğini hatırlatan Erdoğan, “Bu konuda herhangi bir önleyici, 'Niye oraya gidiyorsun?' deme hakkımız yok ama bunlara da alışığız. Anayasa Mahkemesine çok sık gitmeye alışık anlayış da var ülkemizde. Temenni ederim ki bir an önce Anayasa Mahkemesi de bu konuyla ilgili kararını verir. Çünkü milletimiz şu anda yoğun bir şekilde heyecanla artık bu konuda atacakları adımın hazırlığı içerisinde” ifadelerini kullandı.

 

21 Ocak’ta Meclis'ten Anayasa değişikliği teklifinin halk oylamasına gönderilmesi kararı çıkmıştı. Teklifin halk oylamasında kabul edilmiş sayılması için de kullanılan geçerli oyların yarısından bir fazlasının "evet" olması gerekecek.

 

Kaynak: AA ve DHA

- Advertisment -